Fedasil heeft plannen voor opvangcentrum in oud belastingkantoor van Nieuwpoort: “Ondoordacht en onrealistisch”

Eerste schepen Bert Gunst ziet liever geen opvangcentrum in dit belastingkantoor. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Er werd al gesproken over de mogelijke komst van vluchtelingen naar Nieuwpoort, via Fedasil. Het oude belastingkantoor in de Filliaertweg kwam vijf jaar terug leeg te staan en lijkt nu een goede kandidaat als locatie. Fedasil zoekt extra plaatsen nu het opvangcentrum van Koksijde zal sluiten.

“Kaderleden van Fedasil vertelden me dat de piste voor het belastingkantoor in de Filliaertweg sterk overwogen wordt”, geeft eerste schepen Bert Gunst bezorgd mee. “De site is ongeschikt gezien het aanwezige asbest in het gebouw. Het gebouw is ook ongeschikt vanwege de administratieve indeling die huisvesting niet toelaat. Ook het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) geeft aan dat deze aanwending niet conform is qua residentieel wonen. De maatschappelijke impact van de leefomgeving in onze woonwijken en binnenstad zou enorm zijn. De recreatieve en toeristische belangen van onze kleine badstad zouden ongeziene schade oplopen.”

“Ondoordacht”

“De denkpiste om deze site aan te wenden is niet alleen ondoordacht, ze is onrealistisch qua uitvoering en niet toegelaten volgens onze stedenbouwkundige normen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor mag eerstdaags een brief van mij verwachten met de nodige standpunten en advies aan haar administratie”, verduidelijkt Bert Gunst (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier