Fanfare Ridder Jans Zonen uit Dadizele lanceert gezelschapsspel

De Koninklijke Fanfare de Ridder Jans Zonen Dadizele beleeft door de coronacrisis geen gemakkelijk jaar. Het bestuur zocht naar een manier om toch wat geld in het laatje te brengen en ontwikkelde een gezelschapsspel in het teken van muziek, fanfare en instrumenten.

Joke Van Winghem, Joyce en Domien Durnez, Stefan Cardoen en Kris Coorman.© Jan Stragier
Joke Van Winghem, Joyce en Domien Durnez, Stefan Cardoen en Kris Coorman.© Jan Stragier

Op 20 december zouden de Ridder Jans Zonen normaal gezien een totaalspektakel met muziek en dans brengen, maar door de coronacrisis kon dat niet. “Sinds de uitbraak van de coronavirus is het voor ons voortdurend hetzelfde liedje: evenementen worden afgelast en wanneer we toch een alternatief voor handen hebben, krijgen we het nieuws dat de maatregelen terug verstrengd worden”, aldus Krist Coorman, voorzitter van de vereniging. Een eerste concert op 15 maart werd afgelast door de eerste lockdown, een alternatieve viering van Sint-Cecilia kon ook niet doorgaan en de plannen voor een Sinterklaasontbijt vielen ook in duigen.

Ganzenbord

Inmiddels liggen de repetities van de muziekvereniging opnieuw al weken stil. “Voor harmonieën, fanfares en andere cultuurverenigingen zijn het echt geen gemakkelijke tijden. We proberen er dan ook alles aan te doen om onze leden aan boord te houden zodat we in betere tijden terug mooie concerten kunnen uitwerken.”

Doordat repetities en concerten niet kunnen doorgaan, krijgen de verenigingen ook weinig geld binnen. Het bestuur van de Ridder Janszonen stak dit najaar de koppen bij elkaar om te bekijken wat men kon uitwerken om toch een bron van inkomsten te hebben. “Een van onze jongere bestuursleden kwam op het idee om een gezelschapsspel te lanceren. Nu we de feestdagen in onze eigen bubbel moeten doorbrengen, is een spel spelen een leuke bezigheid.” Het ‘De Ridder Jans Zonen Gezelschapsspel’ is een soort van ganzenbord waarbij de deelnemers allerlei opdrachten moeten uitvoeren die gaan over muziek, fanfare en instrumenten. “Een collector’s item voor wie van muziek houdt.” Ondertussen hoopt men bij de vereniging dat men binnenkort de muzikale activiteiten mag hervatten. “Nu is het nog koffiedik kijken. We weten echt niet wat de toekomst brengt.” (BF)

Het spel kost 15 euro en is verkrijgbaar via e-mail op spel@ridderjanszonen.be of door het bedrag te storten met vermelding van ‘spel’, naam en adres op het rekeningnummer BE57 8002 2294 0535.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.