Familie Tytgat reageert na uit de hand gelopen benefiet: “We zijn misbruikt door organisator”

Het benefietweekend van 15 en 16 september voor de Tytgat Kids in zaal Valentino in Izegem is voor vader en moeder Tytgat een ware nachtmerrie geworden. “Omdat organisator David Galle ons en onze kinderen met een beperking die twee dagen als profiteurs bekeek en ons zelfs beschuldigde dat we met de kassa gingen lopen”, zeggen Gino en Nathalie Tytgat.

Gino en Nathalie willen hun naam gezuiverd zien. (Foto JT)

Gino Tygat en Nathalie Vanhecke hebben vier kinderen van 13, 12, 8 en 7 jaar. Een van de kinderen heeft psychische emotionele problemen en een ander heeft een motorische beperking, een derde kind heeft het syndroom van Down en een lijdt aan ADHD. Een zware belasting voor het gezin, ook financieel. Vandaar die benefiet.

Geld van de rekening

“Wij ontkennen de valse beschuldigingen die organisator David Galle in jullie weekblad – en in andere kranten – van vrijdag 21 september uitte”, zeggen Gino en Nathalie. “Wij voelen ons misbruikt door iemand van wie we dachten dat hij het goed met ons gezin voorhad. De miserie begon al een tijdje vóór de benefiet toen David Galle al het geld dat op de voor de benefiet speciaal geopende rekeningen stond naar zijn privérekening versaste. Daar hebben we bewijzen van.”

De dag vóór de benefiet liepen de spanningen tussen David Galle en het gezin Tytgat op. “Omdat op de benefiet alles naar zijn zin moest zijn! Wij telden niet mee. Een voorbeeld: hij plaatste het standje van onze dochter Yarah vlak bij de luidsprekers terwijl hij van ons wist dat ze altijd naar optredens luistert met een een koptelefoon op. Op onze vraag waarom hij dat deed, reageerde hij brutaal en dreigde hij zelfs met afgelasting van de benefiet. Het weekend zelf hield David Galle zich ook niet aan de gemaakte afspraken. Zo verkocht hij flessen cocktails aan 25 euro per fles, terwijl we vooraf afgesproken hadden om 20 euro te vragen.”

Geen veertig man

Die bewuste zaterdag waren Gino en Nathalie om 13.15 uur in de Valentino. “En niet om 15.30 uur zoals hij in de krant beweerde”, zeggen ze. “En we zaten daar ook niet aan een tafel met 40 familieleden en vrienden die de hele namiddag gratis dronken en frieten en snacks gingen halen bij traiteur-friturist BBQ For You. Wij zaten aan tafel met tien man, ons gezin inbegrepen! De afspraak was dat vrijwillige medewerkers en artiesten ‘s middags en ‘s avonds van het buffet mochten eten op vertoon van een armbandje… Alleen ons gezin had geen armbandje en had zo geen recht op gratis eten. Uiteindelijk kregen onze kinderen wel frietjes en een snack, nadat David Galle het drie keer gaan zeggen was aan de frituuruitbaters op de parking van Valentino. Die vrouw die ons bediende, behandelde ons als profiteurs. Op zondag werd het nog erger. De frituuruitbaters waren razend op ons omdat er volgens hen meer mensen kwamen eten dan de organisatie had voorzien. Wij waren wel opnieuw de dupe. ‘Of je nu de mama van de kids bent of niet, je krijgt niets meer van ons’, zei de man van BBQ For You.”

En zo waren er volgens de familie Tytgat twee dagen lang allerlei discussies. “De zaakvoerders van BBQ For You pakten zelfs twee van onze kinderen verbaal heel zwaar aan”, vervolgt Nathalie Vanhecke. “Na al die heibel wilden we die zondagavond zo snel mogelijk naar huis. Bij het verlaten van de zaal sloeg ik uit pure frustratie een glas van tafel. Het viel kapot tegen de bar. Een meisje dat enkele meters verder stond, schrok heel erg. Maar de bewering dat ik een glas in het gezicht van dat meisje gooide en haar verwondde, klopt niet. Dat de organisator ons dan nog beschuldigt dat we met de kassa gingen lopen, is er helemaal over. Het geld dat wij wel meededen, was dat van onze persoonlijke verkoop van cocktailflessen, snoepzakjes en tombolabiljetjes. Diezelfde avond belden we de politie en ‘s anderendaags legden we een verklaring af. Ondanks al die miserie willen we toch iedereen danken die ons bleef steunen.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.