Familie Devriendt krijgt cadeautje voor 135 jaar Oesterput

vlnr Nico Van Wassenhoven, Robbe Devriendt, Piet Devriendt, Pieter Devriendt en Frank De Decker. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Van een vaste waarde gesproken: het bekendste exportproduct van Blankenberge mag dit jaar 135 kaarsjes uitblazen. Vrienden Nico Van Wassenhoven en Frank De Decker wilden die mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan en deden de familie Devriendt, die De Oesterput al vijf generaties uitbaat, zondag een mooi kunstwerk cadeau.

Door corona viel het feestjaar een beetje in het water, maar Piet & co lieten dat niet aan hun hart komen. Om de klanten toch wat te laten meegenieten, trakteren ze nu met de takeaway op een portie kaviaar bij hun bekende ‘plateau royal’.

Ook Nico Van Wassenhoven en Frank De Decker zijn al jaren vaste klant bij De Oesterput. “Ik ken Piet al twintig jaar en heb altijd naar hem opgekeken. Fantastisch hoe hij zijn zaak runt: ongedwongen, maar met heel veel liefde voor het vak”, zegt Nico. Samen met bevriende kunstenaar Frank bezorgde hij de familie Devriendt zondag een leuke verrassing.

“De oesters en parels in het kleine kadertje zijn echt, en misschien wel honderd jaar oud. Het is een erfstuk dat mijn vader zaliger ooit gekregen heeft van mijn grootvader”, aldus Nico, die er ondanks die emotionele band toch afstand van besloot te doen. “Ik zie er een mooie symboliek in: de familieleden Devriendt, dat zijn stuk voor stuk parels. Parels aan de kust. Ik wou hen het kadertje al langer cadeau doen maar wachtte op het juiste moment”, klinkt het.

Zijn kameraad Frank gaf het erfstuk een leuke draai met een glansrol voor Bugs Bunny. In plaats van zijn vertrouwde wortel, heeft die een kreeft in de hand. “Het is een kader-in-een-kader geworden. Hopelijk vindt Piet het mooi, maar ik ken zijn smaak wel een beetje”, knipoogt Frank. De Blankenbergenaar oogstte ook al veel lof met zijn BV-portretten: het schilderij dat hij afgelopen zomer maakte van James Cooke, belandde op de Evanna en in mei deed hij een portret cadeau aan viroloog Marc Van Ranst.

“Heel blij met wat Frank ervan gemaakt heeft”, zegt Nico. “Ik kon mij ook geen betere plek indenken om dit familie-erfstuk te laten vereeuwigen. Oesters en parels: de ideale combinatie…” De familie Devriendt beloofde het kunstwerk een mooi plekje te zullen geven in het restaurant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier