https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Extra gezins- en bedrijfsbeslasting verdwijnt niet na spoedoverleg

De initiatiefnemers Jean-Luc Demurie (l) en Volkert Lapere van het burgerplatform zullen verder de vinger aan de pols houden.© GV
De initiatiefnemers Jean-Luc Demurie (l) en Volkert Lapere van het burgerplatform zullen verder de vinger aan de pols houden.© GV
Redactie KW

Het Anzegems gemeentebestuur kwam zaterdagnamiddag in een spoedoverleg samen naar aanleiding van de talrijke reacties van ontevreden Anzegemnaren. De extra gezins- en bedrijfsbelasting zet namelijk kwaad bloed bij een groeiende groep burgers.

De schepen van financiën Johan Delrue (SAMENéén) liet weten in een reactie dat het bestuur wil luisteren naar de burgers. “We zullen de situatie verder bekijken”, aldus de schepen.

“De belastingen hebben we alleszins nodig. We gaan zien hoe we het gaan oplossen en zullen mogelijke alternatieven bestuderen. De forfaitaire belasting voor 2020 die de burgers nu in de brievenbus kregen, zal ongewijzigd geïnd worden. Hoe we de voorziene inning voor 2021 zullen uitvoeren, gaan we de komende weken bespreken. Hierover zullen we dan ten gepaste tijde communiceren met de burger. Ik kan alleszins zeggen dat er buiten de reacties van misnoegde burgers ook heel wat burgers waren die zich positief hebben geuit naar het bestuur.”

Jeremie Vaneeckhout (INZET) stelt dat er geen volgende belasting meer zal geïnd worden op forfaitaire wijze. “We zijn het hierover eens met het gemeentebestuur dat deze vorm niet aanvaardbaar is”, stelt hij.

Politieke druk uitoefenen

“Onder welke andere vorm dit zal gebeuren zal het college van burgemeester en schepenen beslissen. Als fractieleider van INZET kan ik stellen dat onze partij het voorbije jaar gezegd heeft dat we moesten zoeken naar alternatieven. Dat ik uiteindelijk ook positief gestemd heb op de gemeenteraad is omdat er op dat moment geen alternatieven op tafel lagen. Misschien kunnen de intercommunales hun bijdragen laten zakken, kunnen we meer halen uit de verkoop van onze gebouwen of zijn er andere goede alternatieven te vinden waar er verder mee aan de slag gegaan kan worden.”

“Als actiegroep blijven we dit verder opvolgen. We gaan verder politieke druk uitoefenen om een oplossing te bekomen waarin de burgers zich kunnen vinden”, aldus Jean-Luc Demurie en Volkert Lapere in naam van de actiegroep ‘Tegen de extra belastingen in Anzegem’. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten