Extra busrit op lijn 21 Brugge-Zwevezele-Tielt vanaf januari 2022

Burgemeester Lieven Huys, schepen Brecht Warnez en schepen Hedwig Kerckhove zijn tevreden dat er ‘s ochtends een extra busrit voorzien wordt richting Tielt. © NS
Redactie KW

Vanaf januari 2022 voorziet De Lijn een extra busrit bij de ochtendrit van lijn 21 Brugge – Zwevezele – Tielt. De Lijn komt hiermee tegemoet aan de vele klachten van ouders en de toenemende drukte in de bussen op die lijn.

De afgelopen maanden deelden heel wat bezorgde ouders hun bekommernissen over lijn 21 Brugge – Zwevezele – Tielt. Dagelijks zit de bus overvol met scholieren. Dit leidt tot klachten en brengt een onveilig gevoel met zich mee.

“Heel wat jongeren gaan vanuit Wingene naar Tielt naar school”, weet Brecht Warnez (CD&V). “Dit zorgt voor overvolle bussen tijdens de spits met heel wat wantoestanden als gevolg.” Vlaams Parlementslid Brecht Warnez vroeg naar een oplossing en stelde die vraag aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Pendelaars spreiden

Minister van mobiliteit Lydia Peeters belooft in navolging van de parlementaire vraag van Brecht Warnez dat er vanaf januari 2022 een extra ochtendrit voorzien wordt en dit richting Tielt. Op die manier wordt geprobeerd om de pendelaars te spreiden over verschillende bussen.

“Bovendien zorgt deze extra rit ervoor dat het aantal bussen tijdens de verschillende dagspitsen gelijkgetrokken wordt”, vult schepen Hedwig Kerckhove (CD&V) aan. “Voorlopig rijdt er immers een bus meer tijdens de middag- en avondspits in vergelijking met de ochtendspits.”

Ook pluspunt voor scholieren uit Waardamme

De extra bus is ook een bijkomend voordeel voor de scholieren uit Waardamme. “Door deze extra busrit krijgen scholieren uit Waardamme de mogelijkheid een bus te nemen die aankomt dichter bij de schooluren”, weet Brecht Warnez. “Vandaag komen zij immers al om 7.35 uur aan in Tielt en dat is bijna een uur vroeger dan de start van de schooldag.

Burgemeester Lieven Huys (CD&V) is alvast heel tevreden met de oplossing. “Het is belangrijk voor onze schoolgaande jeugd dat ze zich in veilige omstandigheden kan verplaatsen naar hun school. Deze maatregel was meer dan nodig”, volgens de burgemeester.

Bussen omgewisseld

Deze extra bus is echter niet de enige oplossing die aangeboden wordt om de reizigers wat meer te spreiden. Zo wordt ook de samenstelling van de bus omgewisseld. De drukke rit van 16.30 uur zal voortaan uitgevoerd worden door een gelede bus, terwijl de iets rustigere rit van 16.40 uur dan weer met een standaardbus gerealiseerd zal worden. (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier