Ex-Rode Duivels openen vernieuwd Esplanadeplein van Aceg Wellington Arena

Het nieuwe Esplanadeplein in de ACEG Wellington Arena werd voorgesteld in het bijzijn van enkele ex-Rode Duivels. © Collage JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Maandagavond werd in Oostende het nieuwe Esplanadeplein in de ACEG Wellington Arena voorgesteld in het bijzijn van enkele ex-Rode Duivels. De familie Orlans investeerde 750.000 euro in het plein.

Jan Ceulemans, Lorenzo Staelens, Yves Vanderhaeghe, Georges Leekens, Luc Millecamps, Richard Orlans – de oudste nog in leven zijnde Rode Duivels -, Peter Van der Heyden, Danny Veyt, Philippe Vande Walle, Marc Millecamps, Koen Sanders, Peter Creve, Franky Dekenne, Dirk De Vrieze en Jos Volders zijn samen goed voor 339 caps bij de nationale ploeg. Maandagavond mochten ze nog eens een penalty trappen in de ACEG Wellington Arena. Ze waren er voor de opening van het nieuwe Esplanadeplein.

“Het is een investering in de toekomst”, zegt Olivier Orlans. “Het plein werd in 2011 opgeleverd, maar de toplaag was slecht. Bovendien konden we de ondergrondse parking maar voor een derde gebruiken door waterinsijpeling. En parkeerplaatsen aan zee zijn wel wat waard. Daarom hebben we – in samenspraak met erfgoed, want dit gebouw is beschermd – deze investering gedaan. Het is de kers op de taart en het mooiste plein van Oostende als het helemaal af zal zijn. Dat moet tegen komende zomer zo zijn. Door de slechte weersomstandigheden liepen we immers wat vertraging op.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier