Evelyne uit Lichtervelde is zowel danseres als choreografe op hoog niveau

Evelyne Delameillieure deed de choreografie voor 'Liften'. © Foto FODI/Daniël
Sarah Gadeyne

Professioneel danseres en choreografe Evelyne Delameillieure maakte de choreografie voor de muzikale komedie ‘Liften’ en danst er zelf ook in. Naast dit mooie project maakt ze binnenkort nog de choreografieën voor ‘Arthur’, een stuk van dezelfde regisseur en productiehuis Event-Team. Ze is ook bekend van de revueshows in Het Witte Paard in Blankenberge.

Evelyne is geboren en getogen in Lichtervelde. Sinds jonge leeftijd al wilde ze danseres worden. Haar ouders zagen die droom al snel werkelijkheid worden. Op vandaag heeft Evelyne met D-Dance Productions haar eigen zaak, is ze docent dans, professioneel danseres en ook choreografe. De wereld van dans is een wereld waar ze zich thuis in voelt. “Sinds ik drie jaar was heb ik mijn ouders gezegd dat ik danseres wilde worden. Ze schreven mij in voor lessen kleuterdansen, en daar is het gestart. Ik leerde steeds meer stijlen, tot ik naast mijn middelbare studies nog een vijftiental uur danste op topsportniveau. Daarna volgde ik een vierjarige dansopleiding in Rotterdam, en heb ik een jaar in het Hollands Showballet gewerkt, waarna ik terugkeerde naar België”, vertelt Evelyne.

Eenmaal terug thuis, moest ze haar weg zoeken. “Er zijn heel weinig audities in België. Je moet dus mensen kennen die je meenemen in het freelancewereldje. Een drietal jaar geleden heb ik D-Dance Productions opgestart. Ik heb een klein danszaaltje waar ik mijn choreo’s maak en dan ook aanleer aan de dansers. We oefenen hier, maar gaan dan op locatie optreden of opnemen. Zo was er onlangs de videoclip van Willy Sommers, in Maasmechelen. Of Kruishoutem, voor een show. Mijn opdrachten zijn heel divers. Videoclips, theatertours, revues in het Gents Cabaret en in het Witte Paard in Blankenberge, maar ook evenementen, waar bedrijven dansers vragen. Het is een superleuke job, maar je moet ook graag met de auto rijden”, lacht ze. Zou ze ooit zelf een musical volledig in handen willen nemen? “Dat zou ik absoluut zien zitten. Ik vind het heel leuk om een idee van iemand anders in dans te kunnen vertalen”, vertelt ze enthousiast.

Evelyne vindt de combinatie van docent of coach, choreografe en danseres ideaal. “Ik werk met D-Dance Productions heel vaak met reguliere dansers, dansers die ik ken en waarvan ik weet wat ze kunnen. Dus als ik zelf meedans, moet ik niet kijken wat ze aan het doen zijn, ik weet dat ik op hen kan vertrouwen. De combinatie is goed te doen. Ik sta heel graag zelf op het podium, maar mensen dansen aanleren en artiesten coachen en hen zien groeien, is ook fantastisch. Zolang ik maar in het wereldje zit, ben ik blij. Ik hoop nog heel lang te mogen verder doen zoals ik nu bezig ben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier