Eresecretaris OCMW Palmer Blieck (87) is overleden

In het AZ Delta Menen is Palmer Blieck (87) overleden. Hij was de eresecretaris van het OCMW. Begin 1998 ging hij op pensioen. Personeel noemde hem eerlijk en correct tegenover iedereen.

© Serenity Wervik

Palmer Blieck verloor de strijd tegen een slepende ziekte. Hij woonde in een flat op het Sint-Maartensplein en was de echtgenoot van Ginette Dewaele. Tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van het OCMW werd hij destijds gehuldigd. Toenmalig voorzitter Dany Verhaeghe prees Palmer Blieck voor zijn enorme inzet en kunde gedurende 36 jaar.

Blijvende inzet

Een computer was aan Palmer Blieck niet besteed. Hij had een enorme kennis en was zelfs tijdens het weekend in zijn kantoor terug te vinden. Na zijn pensioen bleef Palmer Blieck zich vrijwillig inzetten voor het OCMW. “Pensioen en rust zijn bij hem echter geen synoniemen”, zei Dany Verhaeghe een jaar nadat Palmer op pensioen ging. “Het zijn begrippen die bij hem zelfs geen enkel verband hebben. Nu moet ik hem opnieuw danken voor de hulp, de goede raad en het zich op vrijwillige basis ten dienste stellen van ons OCMW, zijn voorzitter en in het bijzonder onze huidige secretaris.”

Marc Leupe nam na het vertrek van Palmer Blieck gedurende ettelijke maanden het secretariaat waar. Myriam Deloddere werd nadien de nieuwe secretaris.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.