Elvis en Valerie vonden de liefde dankzij linedance

Cowboys en linedance, het is een wereld die zeker tot de verbeelding spreekt. Soms kan de country zelfs voor romantiek zorgen. Kijk maar naar Elvis en Valerie, die niet alleen een gezamenlijke passie maar ook de liefde van hun leven vonden.

Elvis De Coninck en Valerie Herman met achter hen enkele collega-linedancers. (foto CLL)

Het verhaal van Elvis De Coninck en Valerie Herman leest als een roman. Een verhaal van cowboylaarzen, ver weg van Texas en dichtbij in Zonnebeke. “Het was mijn schoonzus die me kon overtuigen om te gaan linedancen”, begint Valerie. “Het moet ongeveer zeven jaar geleden zijn, denk ik. Ik was er eerst niet echt voor te vinden, want ik sukkelde met overgewicht en had zo weinig zelfvertrouwen. Ik liet me uiteindelijk toch overhalen. We kwamen terecht in de club van Elvis, de Silverado Country & Linedancers en ik voelde me meteen welkom, al helemaal door de voorzitter van de club”, glimlacht Valerie, die haar verliefdheid na al die jaren niet kan verbergen. “Ik had Elvis natuurlijk meteen gezien, maar ik besteedde er niet veel aandacht aan. Ik had te veel schrik dat mensen mij zouden beoordelen op mijn uiterlijk, dus ik bleef erg op mezelf. Het is toen dat Elvis naar me toe is gestapt.”

De eerste (liefdes) stapjes

Elvis, de old school gentleman-cowboy, hield ook eerst de boot af. “Ik zag een vrouw die wat timide was, dus stapte ik maar op haar af.” Een stoere bolster met een blanke pit, een betere beschrijving voor Elvis bestaat er niet. “Linedancen is een sport die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht je vorm of niveau. Ik kon het dan ook niet verkroppen dat Valerie aan de kant zou blijven staan. Ze leerde haar eerste danspassen aan mijn zijde en ze is eigenlijk nooit meer vertrokken.”

Valerie leerde haar eerste danspassen aan mijn zijde en ze is nooit meer vertrokken – Elvis De Coninck

Valerie ontpopte zich van een verlegen muurbloempje tot een zelfzekere vrouw en ze laat dat ook meteen merken. “Het was niet meteen prijs hoor”, klinkt het resoluut bij haar. “Ondertussen zijn we al vijf jaar gelukkig samen, maar hij heeft wel eerst jaren zijn best moeten doen. Zijn vlotte moves waren niet voldoende, maar ze hebben natuurlijk wel geholpen om mijn hart te veroveren”, geeft Valerie toe.

Ondertussen bestaan de Silverado Country & Linedancers al 14 jaar en groeide de club uit tot een familiale vereniging. “We hebben een 16-tal actieve leden en bovendien hebben we talrijke occasionele dansers“, vult Elvis nog aan. “We oefenen één keer per week in Zonnebeke en één keer per week in Geluveld. Je hoeft niet iedere les aanwezig te zijn, we passen ons steeds aan naar het niveau van iedereen. Iedereen kan deelnemen. Individueel of zelfs met de volledige familie, het maakt niet uit. We hebben slechts één verplichting: je moet je bij ons amuseren”, besluit Elvis.

Wie zich ook aan enkele cowboy-danspasjes wil wagen of misschien de partner van zijn of haar leven tegen het lijf wil lopen, kan wekelijks terecht bij de Silverado Country & Linedancers.

(CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.