Eerste rommelmarkt in de Terreststraat in Houthulst

Organisatoren Nacha Sabbe en Rocky Preyers voor hun café 't IJzerpleintje. (foto ACK)
Redactie KW

Rocky Preyers en Nacha Sabbe van café ‘t IJzerpleintje in de Terreststraat organiseren op zondag 19 juli voor het eerst een rommelmarkt in de Terreststraat in Houthulst.

“De rommelmarkt zal één kilometer lang zijn en er zullen aan beide zijden van de weg standen kunnen staan, waardoor de capaciteit van 350 standen op wettelijke afstand gegarandeerd is”, vertelt Rocky Preyers. “De standhouders zijn verplicht een mondmasker te dragen, de bezoekers zijn vrij om dit al dan niet te doen. Aan beide ingangen, aan de ingang vanuit Zarren en aan de ingang vanuit Houthulst centrum zal een tafel staan waar de bezoekers worden verzocht de handen te ontsmetten, daarnaast zullen pijlen op de weg de verplicht te volgen richting aangeven.” De rommelmarkt start om 6 uur en gaat door tot 16 uur.

“Wie een stand wil plaatsen op de rommelmarkt kan mij hiervoor contacteren op het nummer 0497 37 67 26. Er is plaats voor de auto voorzien bij de standen en er wordt geen standgeld gerekend. Het is volledig gratis”, geeft Rocky mee. “Er mag gegeten en gedronken worden op de rommelmarkt, maar enkel zittend. Iedereen is welkom en de mensen die langs het parcours wonen, kunnen ook een stand voor eigen deur opzetten. We vragen wel dat iedere standhouder nadien zelf zijn afval opruimt en de plaatsen netjes achterlaat. Enkel standen met brocante, antiek en dergelijke worden toegelaten, geen standen met nieuw materiaal.” (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.