Eerste ontmoeting met kleinkind in tijden van corona: opa en oma bewaren veilige afstand

Op de foto zien we hoe oma Tineke Coeman en opa Dirk Lagae, de ouders van Miquel, hun kleinkind bewonderen. © gf
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Miquel Lagae en Jolien Beuselinck uit Ichtegem werden recent de trotse ouders van hun dochtertje Jorieke. Een dikke knuffel met de oma’s en opa’s zat er nog niet in, al kwamen ze uiteraard wel al een kijkje nemen… op veilige afstand.

Op donderdag 12 maart werden Miquel Lagae (29) en Jolien Beuselinck (28) uit de Keibergstraat in Ichtegem de trotse ouders van een eerste kindje: Jorieke. Door de huidige coronacrisis kan het jonge gezin geen bezoek ontvangen, maar toch slaagden ze erin om de vreugde te delen met hun naasten. “Op de kamer mochten we niemand ontvangen, in het belang van ieders gezondheid”, legt Miquel uit. “Toen we op dinsdag 17 maart naar huis vertrokken met ons dochtertje, werd ons ook ten zeerste afgeraden om thuis bezoek te ontvangen. Dus hebben we het maar op een ludieke manier aangepakt. Zo konden onze ouders bijvoorbeeld hun kleinkind toch bewonderen. Jorieke werd figuurlijk met open armen ontvangen, maar letterlijk gebeurde dat dus niet.”

Ook de ouders van Jolien, Rita Vandaele en Guido Beuselinck, brachten Jorieke al een bezoekje. Uiteraard vanaf een veilige afstand.
Ook de ouders van Jolien, Rita Vandaele en Guido Beuselinck, brachten Jorieke al een bezoekje. Uiteraard vanaf een veilige afstand.© gf

“We leefden aanvankelijk op een roze wolk, maar een dag na de geboorte werden we langs alle kanten overspoeld door coronanieuws”, aldus Miquel en Jolien. “Zelf voelden we de impact en bezorgdheid minder, omdat we nog in onze beschermde bubbel zaten. Dat gevoel verminderde wel als je zag hoe iedereen mondmaskers droeg op de afdeling en door het feit dat we ook zelf een mondmasker moesten dragen bij onze pasgeboren dochter. ‘Wow, wat volgt er nog allemaal’, vroegen we onszelf af. Nu we thuis zijn, kunnen we het wel aan. Behalve het bezoek aan de winkel misschien, dat hadden we minder erg verwacht… (lacht). Onze familie vraagt zich natuurlijk wel af wanneer ze Jorieke voor het eerst kunnen vertroetelen in hun armen, maar haar gezondheid gaat voor.

Ondanks de coronacrisis leeft het jonge gezin momenteel op een roze wolk.
Ondanks de coronacrisis leeft het jonge gezin momenteel op een roze wolk.© gf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten