Eerste kerstmarkt van het jaar al donderdag op ‘t Zand in Brugge: StuBru bereidt De Warmste Week voor

Eva de Roo (links), Joris Brys and Fien Germijns tijdens een vorige editie van de Warmste Week in Kortrijk. © KURT DESPLENTER BELGA
Stefan Vankerkhoven

Eva De Roo, presentatrice bij Studio Brussel, zakt donderdag af naar Brugge. Ze organiseert op ‘t Zand ‘de eerste kerstmarkt van het jaar’ en zal van daaruit ook live radio maken als voorbereiding op De Warmste Week. Dat meldt VRT.

Het thema van De Warmste Week, het goede doel van radiozender StuBru, is dit jaar: Opgroeien zonder zorgen. Uit cijfers van het Agentschap Opgroeien blijkt dat het aantal kinderen en jongeren dat met grote zorgen door het leven gaat toeneemt. Naar schatting tien procent van de minderjarigen groeit op in een onveilige situatie.

Acties

Daar wil De Warmste Week iets aan doen. Het concept blijft ongewijzigd: iedereen kan in de aanloop naar of tijdens de Warmste Week een actie op poten zetten om geld in te zamelen voor goede doelen. Dat geld schenkt De Warmste Week aan projecten die zorgen voor een veilige plek voor elk kind en elke jongere: thuis, op school, in de vrije tijd en online.

Vanaf maandag 25 september kan iedereen acties registreren. De eerste vier acties komen alvast van VRT-ambassadeurs Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet). Dit jaar steunt De Warmste Week 287 projecten in de zes Vlaamse provincies, zestig ervan zijn West-Vlaams. Zo wil bijvoorbeeld het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper de band tussen kinderen en hun opgenomen ouders herstellen met leuke activiteiten, zoals games, circusoefeningen en improvisatietheater.

Non-stop live radio

De volledige lijst met geselecteerde projecten is terug te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting en op dewarmsteweek.be. Het DWW-fonds bij de Koning Boudewijnstichting steunt de projecten financieel.

In de week voor Kerstmis, van maandag 18 tot en met zondag 24 december, zullen Studio Brussel en MNM opnieuw non-stop live radio maken voor het goede doel. Het Warmste Huis staat dit jaar op ‘t Zand in Brugge: ook VRT 1 en Ketnet zullen er hun tenten opslaan en de mooiste verhalen delen met de rest van Vlaanderen en Brussel.

Eerste kerstmarkt

“Het is nooit te vroeg voor een kerstmarkt, zeker niet als de opbrengst naar De Warmste Week gaat”, zegt Eva De Roo die al sinds 2015 een van de gezichten van De Warmste Week is. Donderdag zendt StuBru van 16 tot 18 uur live uit vanop een geïmproviseerde kerstmarkt op ‘t Zand in Brugge, dé locatie om je nu al onder te dompelen in de gezellige kerstsfeer.

Je zult er verschillende bekende gezichten tegen het lijf lopen. Flo Windey (StuBru) heeft er een karaokestandje en Linde Merckpoel, die tegenwoordig schittert in “Celebrity masterchef Vlaanderen”, verzorgt de hapjes.

Quiz

Ben je eerder een quizfanaat? Dan helpen Danira Boukhriss Terkessidis en enkele andere VRT 1-gezichten graag om jouw quiz extra spannend te maken en zo nog meer in te zamelen voor het goede doel. Liever iets lekkers bakken? Steek dan samen met Sarah Mouhamou je handen uit de mouwen voor zandkoekjes, pannenkoeken en nog zoveel meer met De Warmste Koekenbak.

En Sander Gillis, die doet er graag nog een schepje bovenop. Hij beloont de eerste acties met een spotje dat zal worden uitgezonden op nationale radio. Gratis reclame zodat je actie nog meer geld kan opbrengen! Voor je kerstinkopen moet je dan weer bij Lennert Coorevits van Compact Disk Dummies zijn. Medewerkers van KBC, partner van De Warmste Week, zullen een koffiestandje uitbaten.

Info: www.dewarmsteweek.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier