Eerste Certocup U9 Memorial Peter Devos lokt top van België

Peter Devos © a-VDB
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op donderdag 9 mei staat vanaf 10 uur het eerste Certocup jeugdvoetbaltoernooi ten voordele van Kom Op Tegen Kanker op de kalender op de terreinen van KV Avelgem, Doorniksesteenweg 224.

Het lijstje deelnemers is indrukwekkend. Royal Club Antwerp, Club Brugge, Racing Genk, KV Kortrijk, Zulte-Waregem, Beerschot, SK Beveren, Westerlo, Euper, SK Deinze, KV Avelgem, OH Leuven, STVV KV Mechelen en KAA Gent strijden voor de eerste Certocup. “We zijn heel trots dat we op onze eerste Memorial Peter Devos kunnen uitpakken met deze ploegen”, vertelt initiatiefnemer en sponsorverantwoordelijke, Simon Naessens (39). “Elk team speelt minstens zeven wedstrijden, waarvan drie in de poule en dit acht tegen acht.”

“Peter was twee jaar trainer bij Avelgem maar ook bij Izegem, Wetteren, Gullegem en Wielsbeke waar ik hem leerde kennen. Vorig jaar is hij helaas gestorven aan kanker. Om hem te eren wilden we een jeugdtoernooi uit de grond stampen. Zelf was ik ook zeven jaar keeper bij KV Avelgem, mijn broer speelde hier zes jaar. Nu zijn mijn zoontjes Victor (U8) en Oscar (U10) hier actief. Ik ben een geboren en getogen Avelgemnaar die samen met het jeugdbestuur dit toernooi blijvend wil houden en er misschien volgend jaar al een internationaal karakter aan geven. Anderlecht bevestigde ook al voor volgend jaar.”

Memorial Peter Devos

“Peter Devos, onze geliefde ex-trainer die ons vorig jaar op veel te jonge leeftijd (55) verliet”, staat te lezen op de toernooi app. “Hij verloor een ongelijke strijd tegen kanker. Zowel op als naast het veld, was de gemaakte indruk op spelers, trainers, supporters en medewerkers, hartverwarmend. Door dit alles zouden we onze ex-trainer willen eren met een toernooi in het spelletje waar hij zoveel van hield.”

“De cheque zal overhandigd worden door burgemeester Lut Deseyn aan Kom Op Tegen Kanker op een later tijdstip.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier