Stormschade blijft voorlopig beperkt tot omgewaaide bomen

De omgevallen boom raakte enkele elektriciteitskabels.© BF
De omgevallen boom raakte enkele elektriciteitskabels.© BF
Redactie KW

Een boom in de Groenestraat in Oostnieuwkerke was niet bestand tegen de heve wind en viel op de weg. Het euvel zorgde voor verkeershinder, maar er raakte niemand gewond. In de Noordstraat in Bovekerke moest een boom in een voortuin eraan geloven.

Op enkele plaatsen in de regio zorgde de hevige wind dinsdagochtend voor problemen. Zo ook in Oostnieuwkerke waar in de Groenestraat, op de grens met Roeselare, een boom afkraakte en dwars over de weg kwam te liggen.

De boom viel door de wind om en raakte daarbij enkele elektriciteitskabels. De brandweer werd ter plaatse geroepen om de boom te verwijderen. Door het vooral kon het verkeer een tijdlang niet richting Oostnieuwkerke rijden. Enkele maanden geleden kraakte er op dezelfde plaats al eens een boom af door hevig stormweer.

De tuinomheining werd vernield.© JH
De tuinomheining werd vernield.© JH

Kort na de middag kreeg de brandweer een oproep van bewoners in de Noordstraat in de wijk Moskou in Bovekerke. Een grote boom die bestaat uit drie onderstammen had het deels begeven. Een van die onderstammen knakte af en viel languit in de voortuin. Daar werd een ijzeren tuinpoort vernield. De kruin van de stam kwam op straat terecht.

Omdat de brandweer van Koekelare op dat moment bezig was met een andere dringende interventie kwam post Kortemark ter plaatse. Zij konden de boomstam snel in stukken verzagen en van de weg verwijderen. Daarna werd de weg nog schoon geborsteld. Het leidde niet tot verkeersproblemen.

(BF/JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.