Eerste basisplaats voor Anshel Ver Eecke in 8 maanden: “Titelfinales zijn nog mogelijk”

Anshel Ver Eecke mag zich weer volwaardig volleyballer noemen. (Foto MP)
Anshel Ver Eecke mag zich weer volwaardig volleyballer noemen. (Foto MP)
Redactie KW

Decospan VT Menen pakte woensdagavond een punt tegen Roeselare (2-3) en sluit zo de reguliere competitie af op een derde stek. En er was nog goed nieuws voor de grensploeg, want Anshel Ver Eecke (28) mag zich na twee blessures opnieuw volleyballer noemen. “Hier heb ik zó lang naar uitgekeken.”

2020 ging voor Anshel Ver Eecke de boeken in als een horrorjaar. Een dubbele blessure hield hem lang aan de kant, maar vorige zondag mocht hij voor het eerst weer invallen. Zowel op Borgworm (2-3 winst) als in de topper thuis tegen Roeselare mocht hij proeven van een eerste basisplaats. Zij het wel als libero. “Om weer aan te vallen is het nog te vroeg”, is Ver Eecke begripvol voor coach Frank Depestele. “Maar ik ben blij dat ik op een andere positie weer aan spelen toekom. Ik wil dit seizoen nog zo nuttig mogelijk zijn voor de ploeg.”

“Hier heb ik zó lang naar uitgekeken. De realist in mij weet wel dat dat het moeilijk wordt om de komende weken nog mijn topniveau te behalen als aanvaller. Maar als de coach vindt dat ik er klaar voor ben, dan zal ik met plezier weer op de receptie-hoek postvatten. Misschien word ik dan minder aangespeeld, ja. Maar mijn stabiliteit in receptie blijft een extra wapen.”

Maatje D’Hulst

Deze week toonde Ver Eecke alvast dat hij het volleyballen nog niet verleerd is. Als libero deed hij het tegen Borgworm en Roeselare voortreffelijk. “Ja, ik hou ook een goed gevoel over aan mijn comeback. Ik had het tegen Knack wel wat lastig in bepaalde rotaties, vooral als mijn maatje Stijn D’Hulst aan de opslag kwam. Hij had duidelijk de taak gekregen om mij te viseren en ik heb dan ook een paar keer gevloekt. D’Hulst wist op welke manier hij me kon destabiliseren. Maar we blijven goede vrienden”, voegt Anshel er lachend aan toe. “Uiteindelijk pakten we tegen de leider een punt en dat voelt goed aan. Natuurlijk is de tiebreak altijd een dubbeltje op zijn kant en we hadden dan ook graag gewonnen. In die optiek blijven we ook wel een beetje ontgoocheld achter, al hadden we vooraf ook wel getekend voor een puntje tegen Knack.”

Zaterdag neemt Menen het in eigen zaal op tegen Achel. “Een mooie kans om op ons elan verder te gaan”, weet Ver Eecke. “De Limburgers zijn niet te onderschatten. Nu ze verlost zijn van allerlei blessures draait het een stuk beter bij hen. Achel is een leuke ploeg om tegen te spelen, het zou mooi zijn om die match met een driepunter af te sluiten.”

Nacompetitie

Volgende zaterdag speelt Decospan zijn laatste match in de reguliere competitie, in en tegen Knack Roeselare, dat zijn leidersplaats deze week aan Maaseik moest afstaan. Daarna starten play-offs al. “En ja, we gaan met een doel naar die nacompetitie”, aldus Ver Eecke. “We willen niet zomaar aanmodderen, maar wel degelijk een rol van betekenis spelen. Er is deze week al stevig getraind met het oog op de play-offs. Je hoort me niet zeggen dat we de titelfinales gaan bereiken. Maar we starten wel met de gedachte dat het mogelijk is, áls we ons niveau halen. Vergeet niet dat we Seppe Rotty nog moeten recupereren ( die in quarantaine moest nadat een teamgenoot van de nationale volleyselectie U20 op het EK in Tsjechië het coronavirus opliep, red .). Bovendien heb ik ook nog heel wat groeimarge. Achterover leunen gaan we dus niet doen, want we willen de competitie op een leuke manier eindigen. Het bestcasescenario? Dan toch mét titelfinales”, besluit Ver Eecke met een knipoog. (MP)

Zaterdag 16 januari om 19.30 uur: Decospan Volley Team Menen Tectum Achel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.