Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

Ingrid Goudeseune heeft een groot hart voor wie haar lief is. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”

“Ingrid zorgt daarnaast voor haar moeder”, gaat Rita verder. “Haar vader is vorig jaar overleden na een lastige ziekte. Ook voor hem stond Ingrid altijd klaar. Ze heeft een groot organisatietalent en heel veel frisse ideeën. Ze doet dat allemaal zonder al te veel grote woorden. “Gewoon doen”, zegt ze dan. Ze heeft een groot hart voor de mensen die haar lief zijn.”

“Ik heb 30 jaar samengewerkt met Rita in de Walhoeve in Westvleteren”, vertelt Ingrid Goudeseune (59) als we haar in Poperinge verrassen met een boeket bloemen. “Van de eerste dag klikte het. We hebben nooit woorden gehad. Ik kan altijd bij haar terecht, ze is een beetje als een moederfiguur voor mij.”

“Het moet niet duur zijn om gezellig te zijn”

Ingrid is een echt familiemens. Haar 85-jarige mama Lena woont naast de deur. “Mama is nog redelijk actief. Iedere ochtend en avond spring ik eens binnen. Ik probeer haar zoveel mogelijk bij de familie te betrekken. Ik organiseer graag feestjes voor de familie met de gezinnetjes van dochter Evelien (39) en zoon Ben (37) erbij. Dan kleed ik alles aan in thema. Het moet niet duur zijn om gezellig te zijn. Het geluk zit in kleine dingen. Een kampvuurtje en wat liedjes zingen bijvoorbeeld… “

“Ik zie bijna dagelijks mijn kleinkinderen. Ik wil dat ze zich hier thuis voelen. Na school komen ze langs en ik zorg dan voor een vieruurtje. Ze hebben altijd honger”, lacht Ingrid. “We hangen goed aan elkaar als familie en wonen niet al te ver van elkaar.”

Ingrid is naaister van opleiding en werkte ook acht jaar in de confectie. “Maar ik doe het zo graag dat ik na mijn overstap naar de jeugdzorg ben blijven naaien. Samen met de kleinkinderen maak ik hun communiekleren. Dan helpen ze met het uitzoeken van de stof en zo. Heel plezant!” (mlt)

Lees meer over: