Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

Dorine moest jarenlang als alleenstaande moeder knokken voor haar gezin. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.

“Hanna is een crème”, weet Dorine. “Ik heb inderdaad al heel veel gedaan voor haar, maar zij ook voor mij hoor.” Dorine is de mama van Cindy (38), die in Noordschote woont, en Hanna (26).

“Ik ben jaren bewust single gebleven. De focus lag op het gezin”

Dorine is ook oma van … Dorine (16). “Ja, dat was de verrassing van mijn leven, dat mijn kleindochter naar mij genoemd is. Als alleenstaande moeder heb ik serieus moeten knokken voor ons gezinnetje. Het is ons gelukt, maar ik heb er serieus voor moeten werken. Als bejaardenhelpster in een rusthuis maar ook tien jaar als kwaliteitsverantwoordelijke bij de nachtploeg van de groentefabriek Dujardin in Kortemark. Ik ben ook jaren bewust single gebleven. De focus lag op het gezin. Ik zou het meteen opnieuw doen.”

Uiteindelijk vond Dorine toch weer de liefde, in Ruddervoorde bij varkensboer Rudi. “We waren zo gelukkig samen.” Maar in 2022 sloeg het noodlot toe en kwam haar partner onverwacht te overlijden. “Dat was een moeilijke periode”, herinnert Dorine zich.

Nu ziet ze een lichtpuntje in André, haar nieuwe vriend. “Een schat van een mens. We proberen zoveel mogelijk te genieten van het leven en de natuur vooral. Met de tent eropuit trekken, is ons lang leven. Noorwegen was zalig, deze zomer staat Italië op het programma.” En voor de rest is het met het gezinnetje vooral genieten van de boerenbuiten in Ruddervoorde, samen met de hond Nina, de naaktkat Benjamin, de Duitse herder Kazan en poeslief Snoopy.