Een bloemetje voor Carine, de liefste ‘omi’ van de wereld

Carine Depuis is de liefste ‘omi’ van de hele wereld. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ik waag toch mijn kans voor mijn mama Carine Depuis”, mailt Jolien Bogaert naar onze redactie. “Mama zet zichzelf altijd op de tweede plaats. Met een bloemetje wil ik haar bedanken voor alles wat ze voor iedereen doet.”

“Mama staat altijd klaar voor anderen”, licht Jolien toe. “Zo springt ze bij voor haar kinderen mijn zus, mijn broer en ikzelf , de buren, haar vrienden én haar ouders. Onlangs heeft ze echter haar papa, mijn peter, heel snel moeten afgeven en dat heeft haar toch meer gekraakt dan ze zelf wil toegeven. Ze zorgde dagelijks voor haar ouders, nu doet ze dat nog steeds voor oma. Reken daarbij dat ze zelf voorlopig niet kan werken door meerdere rug- en schouderoperaties. Ze verdient het meer dan ooit om toch eens extra in de bloemetjes gezet te worden!”

“Zolang het kan, ga ik wachten met de volgende operatie”

Carine (59) is geboren en getogen in Pittem. Ze is de mama van de 35-jarige tweeling Jolien en Joyce en Jeroen (33) en omi van Ylias, Elle, Thomas, Abbigail en Ayden. Omi is heel lief is te lezen op een briefje in huis. “Ik krijg heel wat brieven van mijn kleinkinderen”, lacht Carine. “Ik doet dat enorm graag, babysitten. Alle kleinkinderen mogen een volledige dag per week naar hier komen tot ze naar school gaan.” Carine ontfermde zich ook over Kenny, de zoon van haar zus toen zij het leven liet na een oneerlijke, korte strijd tegen een agressieve kanker. “Ik ben als een tweede mama voor Kenny”, vertelt ze.

Carine werkte in het plaatselijke filiaal van Okay maar door operaties aan haar rug en schouder mag ze niets meer optillen. Nu is ze opnieuw progressief aan de slag als poetshulp. “Zo kom ik nog eens onder de mensen”, licht Carine toe. “Er is een ruggenwervel vastgezet en ik heb een epidurale gekregen tegen de pijn. Zolang ik kan, ga ik wachten voor een volgende operatie. Ik mag niet klagen.” En zolang ze kan, zal ze ook blijven zorgen voor haar mama Marie-José De Decker die op haar 85ste nog altijd thuis woont. (mlt)