“Echt collector’s item”: Baseballclub Wielsbeke Pitbulls verkoopt stadion in Lego

Annelore Van Marcke en Corneel Clarys zijn de drijvende krachten achter de actie. © Frank Meurisse
Redactie KW

Baseballclub Wielsbeke Pitbulls rondt het feestjaar rond het 35-jarig bestaan af met een blijvend aandenken: een miniversie van het Pitbullstadion in Lego. “Er is nu al interesse van ver buiten Wielsbeke”, zeggen Annelore Van Marcke en Corneel Clarys die de actie op poten zetten.

“We blikken terug op een meer dan geslaagd feestjaar waarin we ons 35-jarig bestaan vierden”, zegt Tijs Van Canneyt, voorzitter van baseballclub Wielsbeke Pitbulls. “We wilden dit voornamelijk sportief in de verf zetten, eerder dan met grootse feesten, en slaagden in al onze doelstellingen. De Grietjes hebben goed kunnen trainen en hun kern uitgebreid, de Slowpitch is vicekampioen in hun silver en de twee baseballteams deden het schitterend in hun competities met tweemaal een derde plek. We nestelen ons officieus in de top tien van best presterende clubs in België.”

Lego-fans

Om dit allemaal vol te houden, moet er ook geregeld geld in het bakje komen en momenteel gebeurt dit met de verkoop van Legosets. “Niet onmiddellijk iets dat je aan elkaar zou linken, wel als je de geschiedenis er achter bekijkt”, klinkt het.

Annelore Van Marcke en Corneel Clarys (bekend van Lego Masters op VTM, red.) zijn de drijvende krachten hierachter. “Vroeger was er minder sport en vooral veel Lego in ons gezin, nu worden beiden gecombineerd”, verklaart Annelore Van Marcke, mama van Pitbull-lid Juan. “We zijn echte Lego-fans en thuis hebben we een compleet baseballstadion nagebouwd.” Toen Corneel Clarys dit onder ogen kreeg, ging de bal aan het rollen. “Ik maakte een miniversie van het stadion en dit hebben we dan in een set gegoten. Op die manier kunnen we de club sponsoren”, vertelt Corneel Clarys.

Veel interesse

Corneel Clarys heeft al zeventien Legoprojecten op zijn naam staan. Ook in het Pitbulls-project stak hij heel wat tijd. “Dergelijke set kan je niet zomaar op bestelling laten maken. Alle steentjes moeten stuk voor stuk apart besteld worden, daarna worden de sets met de hand samengesteld. We zorgden er ook voor dat het inbegrepen figuurtje in de clubkleuren getooid is. Als rugnummer heeft het 35 en op het stadion zelf prijkt het logo van de club. Ook de kartonnen doos waarin de set steekt, ontwierpen we zelf.”

Er zijn vijftig van deze sets gemaakt. “Het is dus een echt collector’s item. De helft is al de deur uit”, zegt Annelore trots. “Het doet snel de ronde, in de baseballwereld maar ook bij Legofans. Niet alleen mensen die de club willen steunen kopen een set, er is ook belangstelling van Legoverzamelaars van ver buiten Wielsbeke”, zegt ze. (MI)

De Legoset van de Pitbulls kost 99 euro. Bestellen kan door een mail te sturen naar annelore.van.marcke@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier