Duurzaam winkelen levert fietstas op

(foto Hendrik Lefebvre)
Redactie KW

Wie zich nog tot en met vrijdag 31 mei duurzaam verplaatst om een bezoekje te brengen aan een van de 53 deelnemende lokale Kuurnse handelaars, maakt kans om in de prijzen te vallen. Bij elk bezoek aan een van deze deelnemende handelaars krijg je als klant een lotje waarmee je kans maakt om een Kuurnse fietstas te winnen.

Om duurzame verplaatsingen en lokale handel te bevorderen, lanceerde de gemeente Kuurne de Voorjaarsactie 2024 onder het motto ‘Trapper dan een ezel’. Nog tot en met vrijdag 31 mei 2024 worden inwoners aangemoedigd om boodschappen te doen bij lokale handelaars met de fiets of te voet. “Het zou geweldig zijn als onze fietsende Kuurnenaars deze tas massaal aan hun fiets hangen”, weet Annelies Vandenbussche, schepen van Mobiliteit, “Ze is herkenbaar, handig en een knipoogje naar onze mascotte. Laten we alvast flink doortrappen.”

Bij elke aankoop die je te voet of met de fiets doet bij één van de 53 deelnemende handelaars, ontvangt de klant een lotje. Hoe vaker je duurzaam verplaatst en lokaal winkelt, hoe meer kans je dus maakt om te winnen. “Meer en meer merken we dat Kuurnenaren met de fiets gaan winkelen”, merkt schepen van Lokale Economie, Bram Deloof op. “Ook onze handelaars kijken positief naar deze trend en doen mee aan deze actie. Om inwoners nog meer aan te zetten om lokaal te kopen en de fiets te (blijven) nemen, hebben we nu deze unieke fietstas. Deze kun je exclusief bij onze Kuurnse handelaars winnen… en daarom is het beter om in Kuurne te kopen!”

“In het najaar van 2023 vroegen we onze inwoners om originele spreuken voor Kuurnse fietstassen te bedenken”, gaat burgemeester Francis Benoit verder. “De leuze ’(T)rapper dan een ezel’, ingezonden door An Maes, was de favoriet uit meer dan 300 inzendingen. Personen die niet in de prijzen vallen maar toch met een Kuurnse fietstas willen rondrijden, kunnen die vanaf vrijdag 5 juni kopen in het gemeentehuis, de bibliotheek en de sportdienst tegen 33 euro. De voorraad is beperkt. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier