Duif gespot met vier pootjes in Veurne

Donderdagavond wilde Frank Lammens (44) uit Veurne in zijn duiventil de twee duivenjongen voeren die op 1 januari geboren waren. Hij had ze nog niet eerder vastgepakt, want dat doet Frank pas wanneer hij ze gaat ringen. En dat was wat hij toen wilde doen… Maar hij kon zijn ogen niet geloven toen hij het vrouwtje in zijn handen nam: “Het diertje had niet twee, maar vier poten!”

(foto MVO)

“Ik houd al duiven sinds mijn veertiende, maar dat had ik nog nooit meegemaakt”, vertelt Frank. “Ook mijn vader niet die al zijn hele leven met duiven bezig is, want die heb ik onmiddellijk verwittigd. De tweede pootjes staan iets meer schuin naar achter gericht, en één pootje heeft niet vier tenen en een duimpje, maar slechts drie teentjes. Toch heeft het jong er geen last van, want het kan zich vlot voortbewegen op de twee ‘normale’ poten. We zullen zien of Emma – want zo hebben we haar intussen genoemd – dit zal overleven.”

(foto MVO)
(foto MVO)

“Mijn dochter en ‘dierenredster’ Wendy zal zich ontfermen over Emma, want zij heeft haar eigen duiventil waarin ze alle duiven zitten met ‘mankementen’. Mocht Emma nu nog vier vlerken hebben gehad, dan zou ze misschien een superduif geworden zijn.” (MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.