Drukbezochte kooien- en schuilhokjestentoonstelling in Oostrozebeke

De exposanten, geflankeerd door het bestuur. © foto CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Traditiegetrouw had er opnieuw een kooien- en schuilhokjestentoonstelling plaats op 11 november bij de vinkenmaatschappij De Verenigde Vrienden in hun lokaal Vrij Polen.

Niettegenstaande de rijen vinkeniers langzaam maar zeker er minder op worden, kwamen toch talrijke bezoekers en tentoonstellers afgezakt naar Oostrozebeke. Aan exposanten alvast geen gebrek. Liefst 14 standen vulden de zaal met unieke kooien en schuilhokjes.

Van zodra de deuren van de zaal werden geopend, liep die aardig vol met enthousiaste vinkeniers. Met ruim 150 bezoekers waren de organisatoren en lokaalhouders best tevreden. Als dank werden de exposanten door het plaatselijk bestuur uitgenodigd in restaurant Café Central voor een lekker etentje.

De volgende activiteit staat gepland op zondag 20 november, namelijk de inschrijving van huidige en nieuwe leden voor het speelseizoen 2023. Op zondag 15 januari 2023 organiseren De Verenigde Vrienden een botvinkententoonstelling in vier categorieën: wildkleur en mutaties, zowel in tentoonstellingskooien als in vinkenkooien.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier