Droomboom moet inwoners van Roeselare doen dromen van stad waar ze thuiskomen

Michèle, Siska, Greet en Bert bij de Droomboom. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In het kader van de internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, aanstaande donderdag 21 maart, organiseert de stad verschillende initiatieven.

Door jaarlijks mee te doen aan de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie wil de stad een krachtig signaal geven dat discriminatie in welke vorm dan ook niet wordt getolereerd. “Het is cruciaal dat we samen werken aan een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgen en zich veilig voelt, ongeacht de achtergrond. Door deel te nemen aan de Internationale Dag tegen Racisme en Dicriminatie tonen we onze vastberadenheid om een stad te zijn waar diversiteit wordt gevierd en elke stom wordt gehoord”, aldus schepen van gelijke kansen Michèle Hostekint (Vooruit). De stad plaatste in Beveren, Rumbeke en aan het station stand-in borden waar je even zelf model kan spelen. “Deel je foto via sociale media met #IEDEREENVANRSL en toon dat jij ook voor een Roeselare bent waar iedereen thuis hoort.” In het Noordhof werd één van de bomen omgedoopt tot een Droomboom waar Roeselarenaars hun antwoord op de vraag ‘in welk Roeselare droom jij thuis te komen’ kunnen hangen. De climax van het programma rond de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie is een comedyshow rond het thema donderdagavond in De Spil. Vanaf 20 uur komen onder andere Nigel Williams, Karim Sathla en Sergej Lapouchanski er langs om er op een erg luchtige manier het thema aan te kaarten. “Er zullen vijf comedians aanwezig zijn. Tickets zijn gratis, maar reserveren is verplicht”, aldus de schepen.

Omstaanderstrainingen

De stad organiseert ook al enkele jaren omstaanderstrainingen waar men aanleert hoe je kan ingrijpen in geval van racisme, homofobie en grensoverschrijdend gedrag. Ook dit jaar staan er sessies gepland. Die vinden plaats op 16 en 23 mei. (BF)

Meer informatie is te vinden via iedereen.vanrsl.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier