Drietal brandstichtingen in Zwevegemse Gemeentepark in enkele weken tijd

Burgemeester Marc Doutreluingne wil komaf maken met vandalen die in het Gemeentepark actief zijn. . Ook wil hij aangepaste maatregelen tegen drugdealers die er actief zijn.

© geert vanhessche

Sinds het gemeentehuis de deuren sloot, is de sociale controle in het gemeentepark een heel stuk minder geworden. Volgens omwonenden gebeuren er geregeld zaken die men niet in een park zou verwachten.

Ook komt er geregeld zwaar vandalisme voor. Zo waren er de jongste weken al een drietal brandstichtingen, waarvan tweemaal de kiosk het doelwit was.Na de jongste brandstichting, vorige week vrijdag in de vroege morgen, was de maat voor de burgemeester vol. “Ik heb onmiddellijk de schade laten herstellen en de kiosk laten afsluiten met hekkens, zodat het nu onmogelijk is om ze nog te betreden.”

Donkere plekjes

Verder werd er advies gevraagd aan de politie. “We zullen maatregelen nemen in afwachting van de globale opwaardering van het park. Ik denk dan aan het aanbrengen van meer verlichting, zodat er minder en zelfs liefst geen donkere plekjes meer zijn. Dat zal de drugspraktijken ook tegengaan”, zegt burgemeester Doutreluingne. (Geert Vanhessche- foto GJZ)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.