Dries (26) combineert job als leerkracht met Boudewijnpark: “Zolang het lukt, blijf ik doorgaan”

“Ik geef heel graag les, maar wat ik doe in het park, ervaar ik als een ideale uitlaatklep”, aldus Dries Dykmans. © PDC
Redactie KW

Ouders die de voorbije weken tijdens een bezoek aan het Boudewijnpark geholpen werden door de parkverantwoordelijke om de kortste weg naar één of andere attractie te vinden, wisten ongetwijfeld niet dat deze vriendelijke jongeman ook leraar wiskunde en toegepaste bedrijfseconomie is in Ter Groene Poorte.

“Het begon voor mij allemaal negen jaar geleden toen ik de kans kreeg om hier als jobstudent aan de slag te gaan”, vertelt Dries Dykmans (26) uit Assebroek. “De sfeer onder de jobstudenten is hier altijd tof en gemoedelijk en wellicht daarom keren de meeste jonge gasten jaar na jaar terug om hier wat zakgeld te verdienen. Het Boudewijnpark was voor mij tijdens de grote vakantie eigenlijk mijn tweede thuis. Toen ik enkele jaren geleden via sociale media vernam dat de directie een bijkomende parkverantwoordelijke zocht, heb ik niet getwijfeld en mijn kandidatuur ingediend. Ondertussen ben ik hier hoofdzakelijk tijdens de weekends en de schoolvakanties al vier jaar aan de slag als assistent van de hoofdmanager.”

De taak van Dries Dykmans is heel divers en net daarom vindt hij het een uitstekende aanvulling op zijn job als leerkracht. “Mijn dagtaak start om half negen. Dan controleer ik samen met de technische dienst alle attracties. Daarna begeleid ik de jobstudenten, zodat ze goed weten wat er van hen verwacht wordt. Tijdens de drukke vakantiedagen sta ik vaak aan de ingang van het park of op de parking. Eigenlijk moet ik de hele dag door inspringen waar hulp nodig is, zodat de bezoekers optimaal kunnen genieten van hun vakantiedag in het Boudewijnpark.”

Bezige bij

Doordat zijn leerlingen vanaf begin mei op stage vertrekken, kan hij zijn functie als parkverantwoordelijke in het Boudewijnpark perfect combineren met zijn lesopdracht in Ter Groene Poorte. “Beide jobs zijn een ideale combinatie. Enkele vaardigheden die ik aanleerde als parkverantwoordelijke komen me ook heel goed van pas wanneer ik voor de klas sta. Zolang het lukt, blijf ik doorgaan. Ik ben een bezige bij die niet kan stilzitten en ik vind het helemaal niet erg om te werken tijdens het weekend en de schoolvakanties. Ik geef heel graag les, maar wat ik doe in het park, ervaar ik als een ideale uitlaatklep”, besluit Dries Dykmans. (PDC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier