Drie Brugse basisscholen geven les via de computer

© Screenshot
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De leerlingen van drie Brugse basisscholen krijgen ook nu ‘gewoon’ les. Zij het dan wel van thuis uit, via hun computer. “Innovatie bewijst nu zijn nut”, klinkt het.

Natuurlijk gaat niet alles zijn ‘gewone gang’ in GO!-baisscholen De Pannebeke, De Springplank en De Stempel: leerkrachten zitten verspreid over de klassen van de tweede verdieping en het schoolgebouw is verder leeg. Maar al gauw vult het zich met stemmen en digitale interactie, wanneer alle leerlingen van thuis zijn ingelogd en aan de slag gaan met Google Hangouts. Wesley Vanbavinckhove, directeur van BS De Springplank: “Vanzelfsprekend hadden wij dit veel liever niet moeten doen. Maar niets is belangrijker dan onze gezondheid en innovatie bewijst nu zijn nut. Via Google Hangouts zijn we aan het chatten, delen we vragen en antwoorden, taken en opdrachten, conversaties en feedback. Dat gebeurt overigens niet enkel met onze leerlingen, ook vergaderingen met leerkrachten en collega’s organiseren we op deze manier.”

“Het fijne is dat onze leerlingen, in deze tijden van verwarring en verandering, niet moeten introduceren in deze tools”, vult directeur Cindy Cottenjé aan. “Ze kennen dit al, want ze werken elke dag met Google Classroom.”

https://www.youtube.com/watch?v=aSFa8fsYljE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier