Door het rood om rechtsaf te slaan: ook in Wevelgem kan het nu

Vanuit de Lode De Boningestraat mogen fietsers vanaf nu door het rood rijden om de Vanackerestraat in te slaan. © AV
Redactie KW

Fietsers mogen voortaan in het centrum van Wevelgem op vier plaatsen door het rood licht rijden om rechtsaf te slaan. De gemeente gaf hiervoor in samenspraak met de politiezone Grensleie een positief advies aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het is de eerste plaats in Wevelgem waar dat mogelijk zal zijn.

Fietsers zullen nu in het centrum van Wevelgem op vier plaatsen door het rood licht mogen rijden om rechtsaf te slaan. De gemeente gaf hiervoor, in samenspraak met de politiezone Grensleie, een positief advies aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het is voor het eerst in Wevelgem dat dit mogelijk zal zijn.

De maatregel is intussen niet uitzonderlijk meer. Sinds kort zijn er meer plaatsen in Vlaanderen waar de fietser door het rood licht mag rijden om rechtsaf te slaan of rechtdoor te rijden. Dat wordt aangegeven met de bordjes B22 en B23, een omgekeerde rode driehoek met een gele fiets in.

Die komen er nu ook in Wevelgem-centrum. De fietsers kunnen vanuit de Lode De Boningestraat de Vanackerestraat in en vanop de Grote Markt de Lode De Boningstraat in. Komende vanuit de Lauwestraat zal je er ook altijd rechts mogen afslaan richting Grote Markt en de Kortrijkstraat en wie vanuit de Kortrijkstraat de Brugstraat in moet, zal ook niet langer voor een rood licht moeten wachten.

Lauwestraat

Fietsers die vanop de Grote Markt de Lauwestraat willen inrijden, zullen wel nog moeten wachten als het licht op rood staat, omdat er in de Lauwestraat enkel een fietssuggestiestrook ligt. De aanpassingen zullen volgens schepen van Mobiliteit Lobke Maes op een veilige manier zorgen voor een nog betere verkeerscirculatie voor fietsers in het centrum van Wevelgem en zal voor de inwoners hopelijk een extra stimulans zijn om bij korte verplaatsingen de fiets te nemen. (AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.