Dokter Jan Van Haute is met pensioen

Sinds vrijdag 1 oktober is huisarts Jan Van Haute met pensioen. © FODI gf
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Sinds vrijdag 1 oktober geniet dokter Jan Van Haute uit de Bruggestraat van zijn pensioen.

Jan werd geboren in Torhout op 16 februari 1952. Hij volgde de humaniora aan het Sint-Rembertcollege in Torhout en de studies geneeskunde aan KU Leuven. In juni 1977 studeerde hij af.

Op 1 augustus 1977 begon Jan zijn dokterspraktijk op het Marktplein in de woning waar nu dokterspraktijk De Beukendreef van Filip Blanckaert is gevestigd. Enkele jaren later verhuisde hij naar een woning op de hoek van de Bruggestraat en de Elfjulisingel.

Jan werkte al enkele jaren samen met jonge artsen. De praktijk De Singel wordt nu verdergezet door drie enthousiaste en bekwame artsen, die een stuk van hun opleiding ook in zijn praktijk deden en die begin volgend jaar verhuizen naar een nieuwbouw in de Bruggestraat in de vroegere sigarenwinkel van de familie De Four en naast Schouwen Devos.

Jan was jarenlang actief bij tennisclub De Mandel, met enkele kampioenstitels op zak. Hij was ook jarenlang voorzitter – nu erevoorzitter – van AVI. Als actief lid liep hij verschillende marathons in de kleuren van AVI, met als climax de marathon in New York. Hij was heel wat jaren voetballer in het liefhebbersvoetbal bij Winnetoe en tevens clubarts bij KSVI. Nu is hij actief lid van wielerclub De Mandelfietsers.

Praktijk De Singel blijft

“Ik voelde mij altijd thuis in Ingelmunster. Ik leerde veel mensen kennen, bouwde een dankbaar cliënteel op en kon met goede collega’s samenwerken. Ik ben ook heel blij dat de praktijk De Singel verder blijft bestaan.”

Sinds 1 oktober geniet Jan van een welverdiend pensioen, samen met zijn vrouw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.