Dina Tersago en Aaron Blommaert verkopen boterhammen met choco op de Grote Markt voor JEZ!

Burgemeester Vincent Van Quickenborne, Aaron en Dina, en schepen Wouter Allijns © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op maandag 25 maart geven Dina Tersago en JEZ! ambassadeur Aaron Blommaert de aftrap van De Grote JEZ-Actieweek in West-Vlaanderen. Het jongerencollectief werkt samen met zo’n 200 organisaties. “We streven ernaar om jongeren terug in het hart van de samenleving te plaatsen en hen een stem te geven. Iedereen verdient zoveel mogelijk kansen”, klinkt het bij het duo.

Van 25 tot en met 29 maart trekt elke dag een bekend duo doorheen een provincie met ‘De JEZ!-Collectebus’ om geld in te zamelen. Aaron Blommaert en Dina Tersago gaven op maandagochtend 25 maart de aftrap en smeerden en verkochten boterhammen met choco op de Grote Markt in Kortrijk. “Met de tweede fundraisingactie van JEZ! zetten we alles op alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de 200 projecten van JEZ!. Ik heb in mijn jeugd niets te kort gekomen en heb veel kunnen waarmaken, dat wil ik voor alle jongeren, ondanks een kwetsbare achtergrond of een beperking”, zegt Aaron. “Inderdaad, de toekomst ligt bij de jongeren. We moeten hun struggles bespreekbaar maken en blijven in hen geloven”, vult Dina aan.

“Ik heb in mijn jeugd niets te kort gekomen en heb veel kunnen waarmaken, dat wil ik voor alle jongeren” – Aaron Blommaert

Nadien reden Dina en Aaron met de JEZ!-Collectebus naar Basic Fit in Avelgem. Zij schenken een cheque aan JEZ!. De volgende stop deze middag is VTI Roeselare. De leerlingen daar zamelden zélf al meer dan 15.000 euro in voor JEZ!. Hun doel: de grijze doffe speelplaatsen pimpen tot ontmoetingsplaatsen waar leerlingen kunnen ontspannen. De Collectebus rijdt daar de speelplaats op. In de namiddag stopt het duo in het centrum van Brugge. Daar wordt het Rad van Fortuin opgezet. Voorbijgangers kunnen daaraan draaien en waar het rad stopt, is de te betalen bijdrage aan JEZ!. De eindbestemming van de collectebus is het Zeeheldenplein in Oostende. Daar wacht Ingeborg Sergeant Dina en Aaron op voor een portie mindfulness om 16.30 uur en worden toeschouwers getrakteerd op optredens van Michael Amani, Pommelien Thijs en dj Dimitri Wouters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier