Dina Tersago en Aaron Blommaert op bezoek in VTI van Roeselare voor JEZ-collecte

Dina Tersago en Aaron Blommaert kwamen langs in het VTI van Roeselare. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De leerlingen van het VTI in Roeselare kregen maandagmiddag Dina Tersago en Aaron Blommaert op bezoek. Zij verzamelden met de JEZ-collectebus geld in euro’s in voor 200 jongerenorganisaties. De school diende zelf al verschillende JEZ-projecten in. Zo hoopt het VTI volgend jaar een nieuwe ontspanningsruimte in gebruik te nemen en wil men graag de speelplaatsen vergroenen.

JEZ, de goede doelenactie van onder andere VTM en Belfius, reist deze week door Vlaanderen. Verschillende bekende Vlamingen zamelen de komende dagen geld in voor 200 jongerenprojecten die JEZ! ondersteunt. Maandag trokken Aaron Blommaert en Dina Tersago door West-Vlaanderen. Ze hielden op de middag halt op de speelplaats van het VTI in Roeselare. Daar gingen de leerlingen maar al te graag met het bekende duo op de foto. Leerlingen van de school verkochten ondertussen oliebollen ten voordele van de jongerenprojecten. Dat Blommaert en Tersago naar het VTI kwamen, is geen toeval. De school diende al verschillende projecten in bij JEZ en zamelt zelf telkens via tal van acties geld in. “Het is niet de eerste keer dat we ons engageren binnen JEZ. Reeds enkele jaren dromen we van een gezellige ontmoetingsruimte voor de leerlingen van het eerste graad. In het kader van de JEZ-campagne vorig jaar zamelden we een mooi bedrag in om dit te verwezenlijken. De plannen voor de nieuwe ontmoetingsruimte zijn inmiddels af”, aldus Charlotte De Deygere van de werkgroep ‘Leuk op School’. De school hoopt dat de nieuwe ontmoetingsruimte in de loop van volgend jaar af is.

Speelplaatsen vergroenen

Inmiddels diende het VTI een nieuw JEZ-project in. “We willen graag onze grijze speelplaatsen vergroenen. Daarnaast hopen we ook om buitenklassen te realiseren.” De voorbije periode organiseerde de school al verschillende initiatieven die uiteindelijk al 12.500 euro in het laadje brachten. Zo was er een spaghettiavond en een rolmarathon waarbij de deelnemers 24 uur fietsten. De school verkoopt ook eierkoeken en ijsjes.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier