Dierenverwaarlozing in Houthulst

Al verschillende keren werd er melding gemaakt van een loslopend hangbuikvarken in de omliggende straten. De politie ging donderdagavond ter plaatse, in de Klerkenstraat op de hoek van de Mosselstraat, en vond er een groot aantal verwaarloosde dieren.

© (Foto ACK)

De politie controleerde de woning naar aanleiding van het hangbuikvarken dat opnieuw op stap was gegaan. In de woning troffen ze maar liefst 19 verwaarloosde dieren aan. Het bewuste hangbuikvarken, 8 honden, 6 katten, 6 schildpadden en een konijn. De politie ging samen met de Inspectiedienst Dierenwelzijn en de milieudienst van de gemeente Houthulst ter plaatse, ontdekte zo de verwaarloosde dieren en nam die in beslag.

Voor de in beslaggenomen dieren is een voorlopige thuis gevonden, de schildpadden zijn ondergebracht bij SOS Reptiel en de andere dieren bij Ganzeweide, het dierenasiel in Koksijde. Een aantal niet verwaarloosde dieren mocht thuisblijven maar er werd een pv opgemaakt en de eigenaar van de dieren kreeg strenge eisen opgelegd. Zo moeten alle dieren ingeënt worden en een goede verzorging krijgen, daar zal worden op toegezien.

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.