https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Deze week laatste kans om op Blankenbergse pier te wandelen

© (Foto Pixabay)
Matthew Pyck

Wie nog eens gezellig wil uitwaaien op de Pier van Blankenberge, zal daar de komende dagen van moeten profiteren. De historische trekpleister zal namelijk vanaf 15 oktober niet meer toegankelijk zijn voor het publiek door een grootschalige renovatie. De werken zouden in 2025 moeten zijn afgerond en kosten zo’n 10 miljoen euro.

De Belgium Pier is al lange tijd een begrip in de badstad, maar begint stilaan sporen van aftakeling te vertonen. Betonrot zorgde ervoor dat de huidige wandelweg niet meer kan hersteld worden en dus dringend aan herstel toe is. De renovatie zal gebeuren volgens het originele ontwerp uit 1933 en met hedendaagse materialen. Dat laatste moet ervoor zorgen dat de pier in de toekomst beter bestand is tegen de impact van de zee.

Eerst zullen voorbereidende werken worden uitgevoerd en vervolgens wordt de oude wandelweg afgebroken. Begin maart zouden de effectieve werken aan de nieuwe pier van start kunnen gaan. Het hoofdgebouw met de bijhorende horecazaken zullen wel bereikbaar blijven via voorlopige toegangswegen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.