Deze steden wachten niet tot vrijdag om maatregelen te verstrengen

Redactie KW

Al heel wat Vlaamse gemeenten wachten niet tot vrijdag om de strengere maatregelen van de Vlaamse regering in te voeren. Ook in West-Vlaanderen laten burgemeesters de maatregelen vervroegd ingaan.

Oudenburg – vanaf woensdag 21 uur

Stad Oudenburg laat de verstrengde Vlaamse maatregelen al vanaf woensdag 28 oktober om 21 uur ingaan. De sporthal blijft dus geopend voor de jeugdtrainingen en de sportkampen tijdens de herfstvakantie. In woonzorgcentrum Riethove wordt bezoek beperkt tot 1 knuffelcontact en 1 extra contact per 14 dagen in cafetaria Lisdodde. De sociale dienst start opnieuw de Sociale Hulplijn op.

De stad zet ook volop in op opvang voor kinderen. De reeds geplande Funkampen in de herfstvakantie gaan nog door, gezien deze op een veilige manier en conform de nieuwe maatregelen kunnen georganiseerd worden. Tijdens de verlengde herfstvakantie voorziet de stad ook in extra buitenschoolse opvang.

Evenementen zijn niet toegelaten tot 15 januari 2021. Dit geldt ook voor kermissen, rommelmarkten, kerstmarkten, winterdorpen, schaatsbanen… Wie met vragen zit omtrent de nieuwe maatregelen kan terecht op de infolijn 059-56 84 20 of op de Sociale Hulplijn 059-40 19 95.

Oostende – vanaf donderdag

Stad Oostende past waar mogelijk de verstrengde maatregelen toe in de eigen gebouwen en diensten. Het Stadsmuseum en de tijdelijke expo rond Permeke in de Venetiaanse Gaanderijen sluiten vanaf donderdag 29 oktober de deuren. In overleg met de stad besliste ook Mu.ZEE om vanaf morgen te sluiten. Cultuurhuizen Kursaal en De Grote Post organiseren deze week geen voorstellingen meer. De repetitieruimtes in Duin en Zee zijn vanaf morgen niet langer te gebruiken. Ook alle sportinfrastructuur van stad Oostende, inclusief het zwembad, gaat morgen dicht voor minstens drie weken.

Het Ensorhuis en Fort Napoleon (waar op dit moment een TikTak-expo loopt) nemen vanaf vandaag geen nieuwe reservaties meer aan. Mensen met een bestaande reservatie voor vandaag, morgen of vrijdag, kunnen wel nog langskomen. Eerder werd al beslist dat er in Oostende geen evenementen meer kunnen doorgaan.

(GLO/MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier