Derde wandelzoektocht voor goed doel in Waregem

De organisatoren van de derde editie van de Wandel4Health-fotozoektocht: Marleen, Sophie, Lieve, Sabine en Ann. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Nog tot 30 juni organiseert Wandel4Health voor de derde keer zijn wandelzoektocht. Deze fotozoektocht is ten voordele van ‘t Kelderke, de voedselbank in Waregem.

Sindy Lippens is de oprichtster en voorzitter van Wandel4Health. De 56-jarige Waregemse richtte de club drie jaar geleden op. “In 2018 heb ik heel diep gezeten. Ik heb mij uit de diepe put gewandeld. Waarom zou dat dan niet met anderen lukken, dacht ik. In 2021 richtte ik Wandel4Health op. Ondertussen hebben we een zeventigtal actieve leden en duizend leden op onze Facebookpagina. We gaan enkele keren per week wandelen in Waregem, en elke derde zaterdag van de maand iets verder. Daaraan werd meteen ook een wandelzoektocht gekoppeld, die dus aan zijn derde editie toe is. Om te wandelen heb je enkel een paar wandelschoenen nodig. De natuur en de prachtige landschappen krijg je er gratis bij. Ondertussen ben ik wandelcoach geworden, toen ze er bij Pink Ribbon zochten. Ik volgde een cursus en ben nu wandelbegeleider.”

“De wandelzoektocht is een traject over 7,2 kilometer. Voor de kinderen is er een verkort traject van 3 kilometer. De start is aan Café De Halve Maan, Plasstraat 26 Waregem, en is ook toegankelijk voor rol- & kinderwagens. Inschrijven kan ter plaatse, met cash, aan de start en je krijgt je zoektochtbundel direct mee. Er zijn tal van prijzen te winnen: drie hoofdprijzen ter waarde van 125 euro, 25 troostprijzen van 50 euro, en vele andere prijzen en aankoopbonnen, voor groot en klein, van lokale handelaars.”

Voedselbank

“Dit alles is ten voordele van ‘t Kelderke, de voedselbank Waregem waar ik ook vrijwilligster ben achter de schermen. Deze voedselbank is een enorme meerwaarde en broodnodig voor Waregem. We hopen op meer dan honderd deelnemers.”

Inschrijven kan ook per overschrijving, op het rekeningnummer van wandel4health, BE28 1030 8518 0620, met vermelding: WZT + naam + aantal volwassenen/kinderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier