Derde herdenkingsfietstocht voor juf Tine Lavaert: “De omloop ziet er wel anders uit dan andere jaren”

Geert Coussement en het team dat vorig jaar deelnam aan de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op zondag 26 mei is er in Desselgem de derde editie van de herdenkingsfietstocht ‘Fietsen met gOESTINgE’. De fietstocht die opgedragen is aan Tine Lavaert bestaat uit drie uitgestippelde tochten: eentje van 25 kilometer (bepijld), 50 kilometer (bepijld) en 95 kilometer (met GPX). Voor elk wat wils dus.

Op 14 augustus 2020, aan het eind van haar vakantie in Portugal, kreeg juf Tine Lavaert een zware beroerte. Na enkele weken intensieve zorgen in Lissabon en zeven maanden tussen hoop en wanhoop in AZ Delta in Roeselare moesten vrienden en familie ‘OES TINE’ op 10 maart 2021 laten gaan. “Het gemis zal altijd blijven. Maar zij blijft het grootste slachtoffer, want zij is al het moois dat nog kon komen, ontnomen. Wij kunnen nog vooruitkijken en er iets van maken…”, klinkt het.

“De start van de herdenkingsfietstocht ligt aan oc De Coorenaar aan de Georges Coornaertdreef 7 in Desselgem”, vertelt Geert Coussement.

Andere omloop

“De omloop ziet er wel anders uit dan andere jaren. We fietsen door de Vlaamse Ardennen en doen ook onder andere Wortegem en Grijsloke aan. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de fietsdag, of om eens langs te komen in het oc voor een hapje of een drankje. Er zullen eet- en drankstandjes voorzien zijn. Het is moeilijk in te schatten -we zijn een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden die er alvast goed uitzien maar we mikken weer op 500 deelnemers. De vorige twee edities waren de weergoden ons alvast goedgezind. Iedereen is dus zondag van harte welkom en dank bij voorbaat. Voor ‘OES TINE’.”

Kom op tegen Kanker

Starten kan tussen 7.30 en 14.30 uur vanuit oc De Coorenaar. Niet-fietsers zijn uiteraard ook welkom voor een hapje of een drankje in het oc of op het buitenterras. Inschrijven vooraf kost 5 euro, ter plaatse 7 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

De opbrengst van het evenement gaat naar Kom op tegen Kanker, een goed doel waar Tine zich ook altijd voor inzette door mee te fietsen met de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier