Delphine Bouwet nieuwe campusdirecteur wzc Zilvervogel

Links zien we campusdirecteur Delphine Bouwet en rechts algemeen directeur Sylvie Vanhoutteghem.© SD
Links zien we campusdirecteur Delphine Bouwet en rechts algemeen directeur Sylvie Vanhoutteghem.© SD
Redactie KW

Woonzorgcentrum Zilvervogel in Woumen heeft met Delphine Bouwet (37) uit Langemark een nieuwe campusdirecteur. Zij deed al ervaring op in wzc Zilvervogel in Rekkem en krijgt nu de kans om een stapje hogerop te zetten.

Woonzorgcentrum Zilvervogel heeft sinds april dit jaar een nieuwe structuur aangenomen. Sylvie Vanhoutteghem is algemeen directeur van de woonzorgcentra in Reninge, Rekkem en Woumen. Zij vormt samen met de drie campusdirecteurs het management van de vzw. Delphine Bouwet, getrouwd met Frederik Claerhout en moeder van Roos en Laurens, is sinds dinsdag aan de slag als campusdirecteur in Woumen. Daarmee volgt ze Hilde Dierckx op, die anderhalf jaar waarnemend directeur was en de bewoners en het personeel door de coronacrisis leidde.

Rekkem

“Ik volgde de opleiding ergotherapie en studeerde daarna af als licentiaat in de medisch-sociale wetenschappen”, stelt Delphine zichzelf voor. “Mijn eerste werkervaring deed ik op in het woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem als coördinator paramedici, teamcoach en kwaliteitscoördinator. De voorbije vier jaar kreeg ik de mogelijkheid om die functie verder uit te bouwen over Zilvervogel vzw. Op deze manier leer ik Zilvervogel Woumen redelijk goed kennen. De tijd was rijp voor een volgende stap binnen Zilvervogel.

“Ik wil de banden met de school en de verenigingen herstellen”

“In de eerste plaats wil ik al het goede dat hier is behouden en bestendigen: de sfeer onder het personeel, de verhouding met de bewoners en hun familie… Er zijn door covid-19 heel wat aangename zaken verloren gegaan of op een heel zacht vuurtje blijven sudderen. De inbedding in het dorp is een van mijn grote speerpunten. Nu geniet ik al elke morgen van het moment waarop de kinderen van basisschool De Veerkracht door de binnentuin van het wzc stappen, op weg naar school. Dat bezorgt de bewoners een glimlach voor de dag die komt.”

“Ik hoop dat ik de goede banden met de school kan aanzwengelen. Ook de link met de Woumense verenigingen wil ik herstellen: Okra, Bewonersplatform, Samana, Chiro… zagen hun band met het woonzorgcentrum langzaam opdrogen. In het wzc zelf blijft voldoende personeel vinden een groot aandachtspunt. En voor de nieuwe bewoners zullen we ook moeten uitkijken naar hun ‘modernere’ wensen: het elektronisch verkeer is anno 2021 niet meer weg te denken. Het belangrijkste is dat personeel, bewoners, familie en Woumenaars zich jeunen in en rond dit huis. Ik hoop dan ook dat we in de komende jaren samen kunnen vliegen op zilveren vleugels naar een plaats waar het voor iedereen fijn is om te leven en te wonen.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier