Decospan lanceert warme berenactie

Redactie KW

Decospan Volley Team Menen wil zijn steentje bijdrage om deze moeilijke periode voor velen wat lichter te maken. Daarom zet de club de Warme Berenactie op. Supporters en sympathisanten kunnen voor 10 euro een beertje sponsoren.

Tijdens de volgende thuiswedstrijden van Decospan VT Menen zullen de tribunes bevolkt worden door honderden beren. Die worden na afloop weggeschonken aan goede doelen. Het initiatief kadert binnen De Warmste Week, de solidariteitsactie van de VRT, die dit jaar geen fysieke editie krijgt.

Iedereen die dat wenst kan een beer sponsoren voor 10 euro. Elk beertje krijgt tijdens de komende wedstrijden (op 21 november tegen Leuven en op 28 november tegen Gent) een naamkaartje van de gulle sponsor en een plekje in de voor het overige lege tribunes.

Ziekte of armoede

Storten kan op rekening BE14 9501 7100 6483. Achteraf worden de beertjes geschonken aan verschillende organisaties voor kinderen die vechten tegen een zware ziekte of armoede en voor al wie een knuffel kan gebruiken.

Manager Anne Verhelst:”De uitgestelde wedstrijden van onze club en de afwezigheid van publiek zijn een streep door de rekening, maar velen hebben het structureel nog veel moeilijker. Daarom willen we ons steentje bijdragen voor mensen die in zware miserie verkeren. Onze actie wordt gesteund door de firma Galloo.”

Coronatest

In principe speelt Menen zaterdag thuis in de Vauban tegen Haasrode Leuven. Vijf spelers waren de voorbije week afwezig door een positieve coronatest, maar als alles goed verloopt, kunnen zij een dezer dagen weer aansluiten bij de groep.

Geen enkele speler werd echt ziek. Dinsdag worden de spelers opnieuw getest. Als er geen nieuwe coronagevallen zijn in de groep, wordt er dus zo goed als zeker gespeeld zaterdag voor tribunes vol knuffels.

De supporters kunnen de wedstrijd tegen Leuven vanaf 19.30 uur volgen via de livestream. Menen heeft trouwens iets goed te maken tegen de jongens van coach Kris Eyckmans want twee weken geleden liepen Sinnesael en zijn maats er hun eerste seizoensnederlaag op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier