Deceuninck-Quick Step gaat met ijzersterk zevental op zoek naar nieuwe zege

Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) krijgt zondag rust.©DIRK WAEM BELGA
Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) krijgt zondag rust.©DIRK WAEM BELGA

Deceuninck-Quick Step start zondag opnieuw met een sterke ploeg in Gent-Wevelgem (WorldTour). Vier van de zeven renners die vrijdag de E3 Harelbeke kleurden, zijn opnieuw van de partij.

Winnaar Kasper Asgreen krijgt zondag rust. De Belgen van dienst zijn Yves Lampaert, Stijn Steels en Bert Van Lerberghe. Van Lerberghe en Lampaert reden vrijdag ook al mee. Voor de sprint rekent de Wolfpack op de Ier Sam Bennett, woensdag nog winnaar van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne en voor het eerst in vier jaar aan de start in Gent-Wevelgem.

“Veel actie”

Bennett, zijn Deense loods Michael Morkov en Stijn Steels zijn de nieuwe namen in vergelijking met vrijdag. Naast Asgreen krijgen ook de Fransman Florian Sénéchal en Tim Declercq rust. Zdenek Stybar en Davide Ballerini dubbelen, net als Lampaert en Van Lerberghe.

Sportdirecteur Wilfried Peeters verwacht vooraf een “mooie wedstrijd met veel actie, ver voor de finish”. ” Er kunnen dit jaar ook waaiers komen, wat de koers heel nerveus zal maken “, legde hij uit. “Maar we zitten vol vertrouwen na onze overwinning van vrijdag. Bennett kan zondag de finale rijden en gaan voor een goed resultaat, maar we kunnen opnieuw verschillende kaarten spelen. Veel hangt af van wat er zal gebeuren op de Kemmelberg.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.