De vakantie van burgemeester Carine Dewaele: “Mijn zolder opkuisen”

Burgemeester Carine Dewaele.© Frank Meurisse
Burgemeester Carine Dewaele.© Frank Meurisse
Redactie KW

Burgemeester van Lendelede Carine Dewaele gaat dit jaar niet met vakantie naar een of andere zomerse bestemming of op ontdekkingstocht. “Ik blijf thuis en wil een deel van mijn to-dolijstje afwerken”, zegt de burgemeester.

Heel wat mensen waren in het voorbije jaar veel thuis, omdat ze technisch werkloos waren of van hun werkgever van thuis uit moesten werken. Voor burgemeester Carine Dewaele (CD&V) was het eerder een druk jaar, omdat het gemeentebestuur met allerlei coronaproblemen werd geconfronteerd.

“In de zomermaanden wil ik dan ook meer thuis zijn”, zegt ze. “Om te genieten, maar ook om een en ander van mijn to-dolijstje af te werken. Onze zolder moet dringend een keertje opgeruimd worden, de boekenkast moet eens in orde gezet worden, en hier en daar moet er geschilderd worden. Hopelijk heb ik dan eindelijk eens tijd om ook nog enkele boeken te lezen en een fietstochtje of een wandelingetje te maken. Na 21 juli nemen mijn man en ik dan af en toe een snipperdag.”

Pas na de zomer is er tijd voor echte vakantie. Half september trekt de burgemeester naar Limburg. “Voor een vakantie met mijn schoonzus en enkele van onze kinderen. Een familievakantie, waar we vrijwel zeker vaak zullen wandelen.”

Doorgeschakeld

Maar Carine Dewaele laat Lendelede niet los tijdens de vakantie. “Het is uiteraard een stuk rustiger op het gemeentehuis, maar ik blijf wel alles van nabij volgen. Als er iets is, kunnen ze me altijd bereiken”, zegt ze. “Alleen de dagen dat ik weg ben, onder andere tijdens die familievakantie, is eerste schepen Pedro Ketels (CD&V) dienstdoend burgemeester, en dan is mijn gsm naar zijn gsm doorgeschakeld. We spreken dan goed af met elkaar. Dan is het eventjes totale rust.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.