De Steuners zamelen geld in voor herstel zwembad van De Kindervriend

Vzw De Steuners organiseert een benefiet ten voordele van De Kindervriend. © SV
Redactie KW

Op zaterdag 29 juni houden vzw De Steuners een benefiet ten voordele van De Kindervriend in Rollegem. Het therapeutische zwembad van de school ging ruim een jaar geleden kapot. Aan de herstellingswerken hangt een hoog bedrag vast. De Steuners organiseren een gezellige avond op het schoolterrein om de kosten ietwat te dekken.

Vzw De Steuners bestaat nog niet zo lang. Vorig jaar organiseerde de organisatie haar eerste benefietavond ten voordele van dierenasielen. “Dit jaar viel de keuze op De Kindervriend. Hun zwembad ging een jaar geleden kapot en wij willen helpen om het benodigde bedrag voor de renovatie weer bijeen te sprokkelen”, aldus Gwendoline David van vzw De Steuners. Het therapeutische zwembad had veel herstellingswerken nodig die ook vrij duur waren.

“Het zwembad is echt noodzakelijk voor onze kinderen. Voor sommigen is het eerder recreatief, voor anderen is het een vorm van pure spierontspanning of therapie”, duidt Ilse Decock, directeur van het revalidatiecentrum van De Kindervriend. Ondanks de hoge kosten wachtte de school niet lang om te starten met de reparatiewerken. “We kregen vanuit verschillende hoeken al steun. Toen we twee derde van het bedrag verzameld hadden, zijn we er meteen aan begonnen. We wilden dat onze kinderen zo snel mogelijk weer konden genieten van het zwembad”, gaat Ilse verder.

Gezellige avond

Ondertussen is het zwembad al enkele weken heropend, maar de kosten zijn nog niet volledig gedekt. “We zijn heel dankbaar dat De Steuners ons hiermee willen helpen. Het programma ziet er alleszins ook heel mooi uit”, klinkt het bij Ilse. Concreet moet het een gezellige avond worden op 29 juni op het domein van De Kindervriend in de Rollegemkerkstraat 51. De deuren openen om 16.30 uur. “We nodigen artiesten uit die zowel jong als oud kunnen bekoren, we voorzien kinderanimatie en Frederik Felbinger komt barbecueën”, legt Gwendoline uit. Ze hoopt opnieuw op een succesvolle editie. “Vorig jaar konden we 2.000 euro inzamelen. Het zou heel mooi zijn als we ons record kunnen verbreken.” (SV)

Info en tickets (20 euro /kinderen 13 euro): 0499 83 34 58

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier