De Skjève Recht’n vindt geen opvolgers voor het bestuur en stopt definitief

Het ging al een tijdje niet zo goed bij De Skjève Recht’n in Heule. Deze zomer moest het jeugdhuis nog een hele tijd dicht omdat werken in de straat het pand onstabiel hadden gemaakt. Nu het huidige bestuur geen opvolgers kan vinden, doet het met pijn in het hart de boeken dicht.

© LOO

We hebben heel veel mensen aangesproken met de vraag om in het bestuur te gaan“, vertelt Jane Deloddere. Ze is al zeven jaar actief in het jeugdhuis en een van de enige twee overgebleven bestuursleden. “Eerst leken we ook een paar mensen gevonden te hebben. Maar die startten dan hun hogere studies en zagen het niet zitten om dat te combineren met het runnen en openhouden van een jeugdhuis. Het is dan ook wel veel werk en veel verant-woordelijkheid.”

Nochtans ging het de afgelopen jaren erg goed bij De Skjève Recht’n. “We hadden er twee hele goede jaren opzitten, financieel hebben we dus zeker geen probleem. Maar ik en de rest van het bestuur hebben ondertussen een gezin en behoren niet meer echt tot de jeugd. Ik heb hier zeven jaar van mijn leven in gestoken en vind het dus jammer om er een punt achter te zetten, maar een andere optie is er niet”, besluit Jane.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.