De Panne engageert zich om meer bomen te planten

ook knotwilgen zijn een nuttige inheemse boomsoort.© MVP
ook knotwilgen zijn een nuttige inheemse boomsoort.© MVP
Redactie KW

De Panne sluit zich aan bij een aantal andere gemeente om zich te engageren via het bomencharter en meer bomen te planten op hun grondgebied, en een steentje bij te dragen in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Het charter vormt een instrument om Vlaanderen van meer bomen te voorzien en zo de klimaatopwarming mee tegen te gaan. Stephane Buyens, schepen van Natuur en Duurzaamheid, licht toe: “Bomen hebben, naast hun economische en ecologische waarde, ook een grote sociale rol. Ze dragen bij tot het algemene welzijn en welbevinden van burgers. Ze laten ons geestelijk herademen door lawaai te dempen en zo stress weg te nemen.”

Het lokaal bestuur doet een warme oproep bij alle burgers en tweedeverblijvers om alle bomen die sinds 1 januari 2019 geplant werden op het grondgebied van De Panne door te geven aan de dienst Milieu, in afwachting van een bomenteller op de website www.depanne.be . De telling loopt tot en met 31 december 2024. Alle bomen tellen mee voor de telling.

Haagplantactie

Het bestuur streeft naar zoveel mogelijk bijkomende bomen, want iedere boom telt! Wie zijn steentje wil bijdragen kan inheemse boomsoorten kopen voor een voordelige prijs. Ideeën en info vind je in de folder van de haagplantactie ( www.depanne.be/streekeigengroen ).

Schepen Buyens besluit: “Wij moedigen de burger aan en zetten zelf ons beste ‘boompje’ bij. Samen brengen we ecologische sfeer, gezelligheid en charme in De Panne, of om het met een cliché te zeggen: plant een boom en maak je wereld schoon.”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier