De Orde stelt Arnold De Wege (81) aan als nieuwe Prins Carnaval in Kortrijk

De nieuwe Prins Carnaval Arnold De Wege met de Keizers, Keizerin, Prinsen en familie en afgevaardigden van het FEN, de Federatie Europese Narren, de overkoepelende organisatie van carnaval. © Geert Vanhassel
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Tijdens een feestelijke en officiële ceremonie is Arnold De Wege (81) aangesteld als Prins Carnaval, Prins van de Orde van de Vlasch’aard van Groot Kortrijk. Voortaan gaat hij door het leven als Prins Arnold I. De Orde stelt zijn prins al voor de 42ste keer officieel voor aan het stadsbestuur.

De Orde van de Vlasch’aard Groot Kortrijk bestaat al sinds 1982 en is daarmee de oudste carnavalsgroep van Kortrijk. “De Orde is een vereniging met voornamelijk dove leden, maar telt vandaag ook heel wat horende leden. Onze vereniging staat open voor iedereen. Op die manier bouwen we bruggen en leren we elkaars leefwereld beter kennen. Voor ons is carnaval meer dan een pintje drinken en een stoet bouwen. Het is een grote Belgische familie, met vriendschap, uitwisselingen en elkaar steun geven”, zegt Keizer Dieter I, met name Dieter Haghebaert, Prins Carnaval in 2016 en nu secretaris van de vereniging.

Klokslag 16.11 uur

Opmerkelijk en speciaal bij de ceremonie is het tijdstip van de intronisatie en de eedaflegging van de nieuwe Prins Carnaval: klokslag 16.11 uur. Waarom 11? “Het cijfer elf is het getal van de nar en een magisch getal binnen de carnavalswereld. Vandaar ook dat de nieuwe prins voorgesteld werd om 16.11 uur en dat onze bals en feesten beginnen om 20.11 uur. Het carnavalsseizoen begint ook op 11 november, 11/11 dus. En het bestuur bestaat uit elf raadsleden”, vertelt Dieter I.

Geëmotioneerde nieuwe prins

“Het doet me veel plezier dat het bestuur mij verkoos als prins. Ik heb gezworen alles correct na te leven, onze carnavalsvereniging in mijn hart te dragen en carnaval te promoten”, aldus de geëmotioneerde nieuwbakken prins Arnold I.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier