De Kreuners brengen ‘Nu En Hier’ uit, een remaster van hun album ‘Hier En Nu’ uit 1990

De Kreuners, Het Depot, Leuven. © Koen Bauters
Patrick Depypere

Dertig jaar geleden brachten De Kreuners het bekende album ‘Hier En Nu‘ uit op vinyl, cassette en cd. Op dit album stond megahit ‘Ik wil Je‘, dat de bestverkochte Nederlandstalige single werd van 1990, maar ook hits als ‘Maak Me Wakker‘, ‘Zo Jong‘ en de lofzang ‘Verliefd op Chris Lomme‘ waarmee ze haar onsterfelijk maakten.

Het album was goed voor een vierdubbel platina-succes met meer dan 100.000 verkochte fysieke exemplaren en intussen ook miljoenen downloads en streams; duizelingwekkende cijfers. Voor de dertigste verjaardag van het album brengen De Kreuners een remaster uit met de toepasselijke titel ‘Nu En Hier‘. Hiervoor werden vier extra live-tracks toegevoegd en werd de plaat in een nieuw jasje gestoken. De livesongs werden opgenomen in de AB tijdens de laatste clubtour in december 2019. Ze bewijzen – alsof dat nog nodig was – dat De Kreuners de populairste en plezierigste liveband allertijden zijn.En vooral dat ‘Hier En Nu’-songs zoals ‘Zo Jong’, ‘Ik Wil je’, ‘Verliefd op Chris Lomme’, ‘Maak Me Wakker’ in het DNA van elke Vlaming zitten. Ook de opgenomen videoclip in de AB bewijst hoe hard Vlaanderen – en een paar overenthousiaste Nederlanders – ‘Zo Jong’ en ‘Ik Wil je’ in hun hart en hoofd koesteren. Vanavond zijn De Kreuners eregast op Radio 2 Zomerhit. ‘Ik Wil je’ was dertig jaar geleden immers dé Zomerhit. De song stond toen zestien weken op één in de Vlaamse singlecharts.

De Nederlandse artiest Joost Klein was zelfs zo enthousiast dat hij De Kreuners vroeg om een eigen versie te maken van ‘Ik Wil Je’. Vanuit het verre Friesland wist hij al menig Belg aan het bewegen te brengen op ‘Scandinavian Boy’, ‘Albino’ en ‘Buurman’. Zijn livereputatie is ongeëvenaard. Zo stond hij twee keer in een uitverkochte Vooruit en speelde hij vorig jar op de mainstage van Pukkelpop. Naast muziek maken houdt hij zich bezig met het creëren van digitale kunst en het schrijven van boeken. Joost zegt zelf dat hij stiekem de Belgische nationaliteit heeft.”Ik heb niet voor niets ‘België’ in het groot op mijn been getatoeëerd. Denkend aan o.a. Studio 100, Kabouter Wesley & Stromae. De warmte en de liefde die ik voelde in België, voelde als thuis komen. Mijn eigen versie maken van jullie Belgian Classic, is mij dan ook een grote eer! ? PS: ik zoek een huis in België !!!!!!”

Walter over deze bijzondere samenwerking : Het waren mijn dochter Luka en haar vriend Louis, een goeie vriend van Joost, die me attent maakten op de artiest Joost Klein. Vooral het nummer “Door de kerk ” dat ze me lieten horen, maakte dat ik de volledige cd “Albino” beluisterde. Toffe ritmes , melodieën en vooral sterke teksten. Toen hij vroeg om aan de slag te mogen gaan met “Ik wil je” moest ik geen seconde nadenken. En het resultaat is fantastisch.” (PADI)

https://www.youtube.com/watch?v=PHsD2c3a8HY

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.