De kleine Izquierdo ziet de grote Izquierdo terugkeren naar Club Brugge: “Ja, we zijn trots op zijn naam”

De kleine Izquierdo met de schoenen van de grote rechts, de kleine Izquierdo (toen 1 jaar oud) op de arm van de grote links. © Olaf Verhaeghe/gf
Olaf Verhaeghe

Weinig Club-supporters zullen zo blij zijn met de terugkeer van ex-Gouden Schoen José Izquierdo als Christian Meyfroot (56) uit Harelbeke. Hij noemde zijn zoontje naar zijn favoriete voetballer. Izquierdo Meyfroot is intussen een blonde knaap van bijna 5 jaar. En ja, ook hij is fan.

In de laatste uren van de transfermarkt haalde Club Brugge dinsdag een oude bekende terug naar Jan Breydel: José Izquierdo, de Colombiaanse winger en Gouden Schoen van 2016 komt bij Blauw-Zwart revalideren na een zware blessure en hoopt er zijn carrière te herlanceren. “Een prachtige dag”, glundert Christian Meyfroot uit Harelbeke. “Ik had er stiekem op gehoopt, maar dat hij effectief terug is, is super natuurlijk.”

Geen Milan

De 56-jarige Club-fan vernoemde zijn zoontje in december 2016 naar de flamboyante aanvaller. Niet José of Joske, wel Izquierdo Meyfroot, een unicum en een hit in alle media. “Mijn vrouw dacht eerder aan Milan, maar ik vond dat er al genoeg Milans waren”, vertelt Christian. “Toen Izquierdo Club naar een 1-4-zege op Gent loodste, wist ik dat we dé naam voor onze zoon hadden gevonden. Ik heb mijn vrouwtje nog even moeten overtuigen, maar na een tijdje vond ook zij het heel leuk klinken.”

Een fiere papa Christian met de kleine Izquierdo op de arm in Harelbeke.
Een fiere papa Christian met de kleine Izquierdo op de arm in Harelbeke. © Olaf Verhaeghe

Toen ik las dat Izquierdo op weg was naar Antwerp, dacht ik: ’t Is niet waar, hé Christian Meyfroot, papa van Izquierdo (4,5)

Wanneer de grote Izquierdo het nieuws via via te horen krijgt en een geboortekaartje op zijn sociale media deelt, ontploft het verhaal. “Plots stonden alle kranten hier en kwamen we op radio en televisie”, herinnert papa Christian zich. “Vanuit de Club-familie waren de reacties heel positief, daar werd onze Izquierdo meteen opgenomen. Maar heel wat andere mensen, vooral Anderlecht- en Standardsupporters, reageerden veel minder aangenaam. Er werd wel wat lacherig over gedaan, ja, op het grove af soms. Ik trek me daar niet zoveel van aan, maar mijn vrouw heeft daar erg van afgezien.”

Schoenen gekregen

De familie van de kleine Izquierdo wordt door Club wel uitgenodigd om hun grote held te ontmoeten langs het oefenveld én mag samen met voorzitter Bart Verhaeghe een wedstrijd in de loges volgen. “Dat zijn mooie herinneringen, maar de mooiste is de dag dat José Izquierdo ons zijn schoenen gaf”, zegt Christian. “Met die Nikes scoorde hij het eerste doelpunt tegen Leicester in de Champions League. Ze staan nog altijd op de kast en zullen hier ook voorgoed blijven.”

De kleine Izquierdo met een kader: daarin zitten een gehandtekend geboortekaartje en een truitje gesigneerd door José Izquierdo.
De kleine Izquierdo met een kader: daarin zitten een gehandtekend geboortekaartje en een truitje gesigneerd door José Izquierdo. © Olaf Verhaeghe

In augustus 2017 vertrekt Izquierdo naar het Engelse Brighton & Hove Albion in de Premier League. Maar veel blessureleed zorgt ervoor dat Joske zich nooit echt kan doorzetten. “Heel jammer”, vindt Christian. “Hij heeft er zeker de capaciteiten voor. Ik ben hem altijd blijven volgen, ook toen hij amper speelde. Eén keer zijn we naar Brighton geweest om er een training te bezoeken, maar Izquierdo zelf hebben we toen jammer genoeg niet kunnen ontmoeten. Hij was aan het revalideren en kwam niet op het oefenveld.”

Mee naar stadion

Nu is Joske dus terug in Brugge, al was er recent eventjes een flirt met Antwerp. “Toen ik las dat Paul Gheysens hem naar Antwerp wilde halen, dacht ik: ’t Is niet waar, hé. Ik zou Club altijd trouw blijven, maar om Izquierdo nog eens te ontmoeten zou ik toch naar Antwerpen rijden. Zeker weten. Naar Anderlecht ook zelfs, mocht dat nodig zijn. Hij is en blijft mijn favoriete voetballer. Niemand in de huidige kern van Club Brugge komt ook maar in de buurt.”

Izquierdo heeft uiteraard een truitje met zijn naam op. Dat die op hetzelfde moment de naam is van de favoriete voetballer van papa is mooi meegenomen.
Izquierdo heeft uiteraard een truitje met zijn naam op. Dat die op hetzelfde moment de naam is van de favoriete voetballer van papa is mooi meegenomen. © Olaf Verhaeghe

En de kleine Izquierdo? Is hij een even grote voetbalfan als papa? “Nog niet, maar dat komt wel. Als we thuis naar de match kijken, zingt hij de liedjes mee. Blauw en Zwart Forever is zijn favoriet. (lacht) Dit seizoen heb ik geen abonnement, maar volgend jaar neem ik Izquierdo zeker mee naar Jan Breydel. Ik hoop dat hij wil voetballen en misschien zit er wel een mooie carrière in.”

“Op zijn naam zijn we absoluut trots. Er is niemand die kan zeggen dat hij zo’n speciale heeft. Anderen noemen hun kinderen naar Eden Hazard of Hans Vanaken. Laat ons hopen dat Joske straks bij Club Brugge opnieuw kan schitteren. Dan zullen zijn klasgenootjes wel opkijken”, besluit Christian.