De Companie lanceert twee exclusieve huisbiertjes

In de cafetaria werd het nieuwe bruine bier Compagnon voorgesteld door achteraan v.l.n.r. Vanessa Hanssens, Ann Verbeke, Eveline Merlevede, Fanny Degraeve, Eveline D’Hellem samen met de twee gebruikers Myriam Noyez en Marnick Verhaeghe (vooraan) die de eerste degustatie mochten beoordelen. © Zenon Bekaert
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Centrum voor Dagverzorging (CDV) De Companie kondigt met trots de lancering aan van twee unieke huisbiertjes. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de midweekuitstap die nu voor de derde keer georganiseerd wordt.

De Companie, dagverzorgingscentrum van het woonzorgcentrum Sint-Jozef, introduceert ‘De Compagnon’, een robuust bruin bier met een krachtig alcoholgehalte van 8 procent. Dit nieuwe bier wordt vergezeld door het al populaire ‘Het Companietje’, dat een alcoholgehalte van 7,6 procent heeft.

Beide bieren zijn van brouwmeester Bram Vandewalle uit Zonnebeke, die ook het Leoniebier in Geluveld smaak gaf. Beide ambachtelijke bieren zijn verkrijgbaar in het Forum van het Centrum voor Dagverzorging en kunnen ook worden aangeschaft in geschenkverpakkingen aan het onthaal van het zorgcentrum Sint-Jozef.

Midweekuitstap

De opbrengst van de verkoop van beide biertjes zal volledig ten goede komen aan de midweekuitstap van de gebruikers van De Companie. “We organiseren de midweekuitstap voor de derde keer en gaan dit jaar naar Proven. Het thema van deze langverwachte uitstap is ‘blauwen en comiezen’ en ‘de hoppe’, waarbij de gebruikers worden uitgenodigd om de landelijke sfeer op te snuiven en la vie frontière te ontdekken. We nodigen alvast iedereen uit om de twee huisbiertjes te komen proeven en ons zo te steunen”, zegt Vanessa Hanssens, coördinator in het dagverzorgingscentrum.

“Iedereen is ook welkom op woensdag 20 en donderdag 21 maart voor de tweede editie van Lentekriebels van 14 tot 17 uur”, vult Evelien D’Hellem aan. “Je kunt er allerhande cadeautjes kopen of jezelf verwennen met de zelfgemaakte lekkernijen of prachtige paasdecoraties.” (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier