Darline is weer de ‘baarmoeder’ van de Noordstar

Darline Vandemoortele, de uitbaatster van de kantine, samen met haar vader Frans achter de bar van KdNS Heule. © KDS
Redactie KW

Darline Vandemoortele staat na acht jaar opnieuw achter de toog van de kantine van KdNS Heule. Samen met haar man Pascal Cossement ontfermt ze zich over de voetbalsupporters en spelers. “Ik voelde het al langer kriebelen en wil er opnieuw vol voor gaan”, zegt de 50-jarige Heulse.

Door Carlo Herpoel

Darline Vandemoortele (50) is gehuwd met Pascal Cossement (51), samen hebben ze een zoon van 24 jaar, Ghaultier. Na acht jaar pauze keert ze nu terug naar de kantine van Noordstar Heule. “Ik begon hier achter de toog in 2008, toen speelde mijn zoon hier. Maar in 2011 moest ik noodgedwongen stoppen, na een operatie. Een tijdje geleden vroeg het huidige bestuur me de kantine opnieuw te runnen”, vertelt ze. “Ik heb er eventjes moeten over nadenken, maar besloot toch toe te happen. Het kriebelde al langer. Ik ken het reilen en zeilen hier natuurlijk, al was de aanwezigheid van mijn vader, al decennia terreinverzorger en afgevaardigde, doorslaggevend.”

Frans Vandemoortele, Darlines vader, is 78 en al 45 jaar in de weer bij de Heulse voetbalclub. “Bij mij thuis was het altijd voetbal wat de klok sloeg. De Noordstar zit echt in ons bloed”, glimlacht ze. “Mijn moeder zaliger, Marie-Thérèse Decrans, heeft vaak alleen thuis gezeten. Ook Pascal en ik hebben weinig tijd voor andere hobby’s. We zijn allebei echte voetballiefhebbers.”

drukte van jewelste

Een nieuw seizoen met een nieuwe kantinier, de perfecte start dus voor de ploeg uit derde provinciale. “Ik heb de smaak opnieuw helemaal te pakken”, zegt Darline. “Ik denk wel dat iedereen tevreden is met Pascal en mij achter de toog. De spelers en supporters noemen me alleszins al de ‘baarmoeder’ van de kantine.” (lacht)

“Mijn man en ik doen alles in team, en dat loopt prima. In een voetbalkantine kan het best druk zijn. Voor de match, in de pauze uiteraard maar ook zeker na de wedstrijd is het een drukte van jewelste. Voorlopig slagen we erin om alles goed op te vangen. Tijdens de wedstrijd kunnen we eventjes ademhalen en zetten we alles klaar voor de nieuwe storm”, aldus Darline nog.

60 vaste supporters

“De sfeer zit ook goed, al is het natuurlijk nog leuker bij een overwinning van de thuisploeg. Als de eerste ploeg moet spelen, zit het hier steevast bomvol, maar ook bij jeugdwedstrijden is het druk. Veel ouders komen mee naar de wedstrijden van hun kroost. Ik schat dat we een 60-tal vaste supporters hebben voor onze A-ploeg, vrij veel voor een team uit derde provinciale. Hoelang we hier willen blijven? Zolang onze gezondheid het toelaat, willen we achter de toog blijven staan”, besluit Darline.

Info: Op 15 en 16 november organiseert Darline in de kantine van Noordstar Heule een meerkeuzekaarting. Op 30 november staat er een mosselsouper gepland.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten