Daniël uit Brugge viert honderdste verjaardag en kijkt nu samen met zijn vrouw uit naar 75ste huwelijksverjaardag

Burgemeester Dirk De fauw en provincieraadslid Hilde Decleer gingen Daniël feliciteren met zijn 100ste verjaardag en schonken hem geschenken namens de stad en de provincie. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In Clos du Midi langs de Gistelsesteenweg in Sint-Andries werd op vrijdag 8 maart de honderdste verjaardag gevierd van Daniël Leplae.

Daniël is nu bij het groepje van 47 eeuwelingen en ouder waarvan er 39 van het vrouwelijk geslacht zijn. Hij werd op 8 maart 1924 geboren in Menen. Hij groeide op in een groot gezin met tien kinderen. Zelf zorgde hij ook voor zes kinderen. Intussen is de familie uitgebreid met zestien kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen.

Heel wat gereisd

Tijdens de oorlog moest hij voor Volkswagen gaan werken in Duitsland. Hij werkte na de oorlog eerst als interim leerkracht in het Brugse VTI, in een firma in Roeselare en vele jaren voor Picanol in Ieper. Ondertussen had hij al de liefde van zijn leven Lia leren kennen. Op 17 augustus 1949, binnenkort dus 75 jaar, traden ze in het huwelijk. Na hun huwelijk kregen ze zes kinderen met drie dochters en drie zonen. Sinds 1954 wonen ze in Brugge, meer bepaald in de Titecastraat in Sint-Michiels.

Ze hebben heel wat reizen ondernomen met hun gezin. Ze maakten steeds diareportages van hun reizen. Ze zijn bijzonder sociaal en komen nog vaak buiten. Wekelijks gaan ze op zondag eten in de Clos du Midi en trekken regelmatig naar de activiteiten van Okra en Neos. Met de hulp van Familiehulp, een poetsdienst en de familie kunnen ze nog steeds thuis wonen. Ze hopen deze zomer opnieuw te mogen feesten voor hun 75ste huwelijksverjaardag.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier