Dancing Holiday Club moet maand de deuren sluiten

Dancing Club Holiday moet de deuren sluiten tot 23 oktober. © TP
Redactie KW

Burgemeester Dirk Sioen (#Team8980), gesteund door het schepencollege, heeft beslist Dancing Holiday Club langs de Menenstraat in Geluveld een maand te sluiten.

“Na klachten van de buurtbewoners was een ingreep evident”, aldus burgemeester Dirk Sioen (#Team8980). Eerder had ook oppositiepartij N-VA om een definitieve sluiting gevraagd. “We zaten samen met de politie en de eigenaar. Deze laatste probeerde nog de feiten te verbloemen. Die waren echter niet alleen veelvuldig, maar ook heel erg. Het ging over beschadigde auto’s, vechtpartijen, bedreigingen… We hebben beslist de dancing te sluiten van 23 september tot 23 oktober. Daarna gaan we opnieuw aan tafel zitten met de buurtbewoners erbij. Zijn er dan nog klachten, dan sluiten we opnieuw en ondernemen we andere stappen.”

Vierde sluiting

De eerste razzia in 2018, door de politie, kwam er na klachten van buren over onder meer nachtlawaai, auto’s met gierende banden en wildplassen. Tijdens de eerste inval werden kleine hoeveelheden drugs aangetroffen en er werden ook inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld omdat vijf werknemers niet aangegeven bleken. De uitbater kreeg hiervoor een boete van 24.000 euro, waarvan een kwart effectief moest worden betaald. Na een sluiting van een maand werden echter opnieuw inbreuken in het kader van de sociale, arbeids-, wapen- en drugswetgeving vastgesteld, waarop een nieuwe sluiting volgde. Ook tijdens de coronaperiode waren er overtredingen met sluiting tot gevolg.

Nog een kans

“Ik wil de uitbater nog een kans geven”, stelt burgemeester Sioen. “Al zullen er niet veel kansen meer komen. Het is trouwens niet telkens de schuld van de uitbater, wel van het soort publiek dat aangetrokken wordt.”

Gesprek met de buurt

Het cliënteel is grotendeels Franstalig en clubuitbater Adrien de Sousa (33) komt uit de Noord-Franse stad Tourcoing. “Spijtig dat mijn zaak opnieuw gesloten wordt, ik had het graag anders gezien”, reageert De Sousa. “Ik heb enkel weet van een beschadigde brievenbus en heb de herstelling betaald. Sinds vorig jaar staat een parkeerwachter op onze parking, die sinds afgelopen weekend zelfs zijn toezicht uitbreidde tot straten in de buurt. Ik begrijp dat buurtbewoners een rustig weekend willen en de burgemeester waardeert eerdere inspanningen. Volgens mij is er ook een communicatieprobleem. Ik zit hier intussen twaalf jaar en heel weinig buurtbewoners kennen mij. Daarom wil ik de buurt binnen een tweetal weken uitnodigen, samen met de burgemeester en de politie, om hun bezorgdheden te aanhoren. Na deze ontmoeting durft men mij hopelijk rechtstreeks te contacteren bij eventuele problemen. Ik help graag waar ik kan.”

(NVZ/TP)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier